30 Haziran 2024 Pazar

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ, MİZAHHABER DEĞER!..


Mizah tarihimizin, Oğuz Aral yönetminde en çok satan, en çok okunan dergisi olmuş efsane mizah dergisi GIRGIR'ın 12 Mayıs 1985 tarihli kapağı... 1980 darbesi sonrasında, 1983 yılında yeniden seçim yaşamış olan Türkiye'de Özal iktidarı yaşanıyor ve vatandaşın Limon gibi sıkıldığı yıllar başlamış. Cemil Cahit Yavuz'a ait bu espriyi, şimdilerde Belçika'da bir dünya çizeri olarak albümlere imza atan usta çizer Gürcan Gürsel çizmiş!.

LİMON, bu ülkede soframızın temel ihtiyaçlarından biridir özellikle de Akdeniz bölgesinde Mersin'e filan yerlerde çürüyen Limon'un gerçek üreticisi kilosu 1-2 liraya verdiği limondan üretici değil aracı kazanır hep ama, limon ağaçlarının üzerine ev yapmayı tercih eden, para etmediği için limonunu yok eden ama o sulak alanın üzerine yaptığı ev ilk ciddi depremde yıkılacak gözüken bu ülkenin akla ziyan insanı bu hafta LİMONUN KİLOSUNUN BÜYÜK ŞEHİRLERDE 100 LİRAYA ULAŞTIĞINI DA GÖRDÜ!.. Bizim Foça Pazarından geçen hafta 70 liraya kadar çıkmıştı ve limon satan pazarcı: "Abi bu haftaya 100 TL ona göre" demişti!..

 Dünyanın en akla ziyan ülkesi, limon gibi para etmeyen, yerlerde üstüne basılan bir ürününü bile bugün 100 TL'ye çıktığı için artık alamaz halde!!!! Bu durumun giderek daha da beter olacağı da çok açık, zira ülkeyi ele geçirmiş kara düzen ülkede tarımı ve çiftçiyi bitirdi, yok etti, limon bahçeleri de yok oldu, oralara çirkin beton binalar yapıldı! Şimdi bunun bedeli çıkmaya başladı, hiçbir şeye gıkını çıkarmadan izleyen bir ülkenin insanı 1985'lerde yani bundan 40 sene kadar önce LİMON GİBİ SIKILMAYA BAŞLADIĞI O DÖNEMLERDE HALK OLDUĞUNU ANIMSAYIP SES ÇIKARABİLSEYDİ, LİMON GİBİ SIKILMANIN ACI HİKAYESİ 2024'TE BU HALE GELMEYECEKTİ!

Mizahçılar, karikatürcüler sizi uyarır ama siz onlara sadece güler geçersiniz, dikkate bile almaz, zerre kadar bir ders çıkarmazsınız ve sonuçta ağlanacak hale düşersiniz!!!! Durumumuz o kadar içler acısı ki, tarih kendi kendini yok eden bu ülkeyi kara mizah tarihinin baş köşesine çoktan oturttu zaten!!!! O ZAMAN YOK OLANA DEK LİMON GİBİ SIKILMAYA DEVAM (MI?)

(Cihan Demirci-MİZAHHABER)