1 Temmuz 2020 Çarşamba

MİZAHHABER 14. YAŞINA GİRDİ!..

MİZAHHABER bloğu, 1 Temmuz 2007 tarihinde, mizah yazarı-karikatürcü ve mizah tarihçisi Cihan Demirci tarafından kurulup, internet üzerinde yayına başladığında başlığının altındaki ibaresinde "Mizah dünyasının özgür, bağımsız ve muhalif sesi" yazıyordu. 

Mizah dünyasından haberler vermek, basında, dergilerde, gazetelerde yer alan karikatürleri yayınlamak, mizahçılarla-karikatürcülerle ilgili haberler yapmak, mizah tarihine ve yitirdiğimiz mizahçılara sahip çıkmak, mizah dünyası üzerine kütüphane kıvamında bir başvuru aracı olmak gibi dertleri olan MİZAHHABER kısa sürede mizahsever bir kitlenin ilgi alanına girdi. Pek çok karikatürcü ve mizahçı dönem dönem Mizahhaber'e katkıda bulundular. Bir kaç yıl içinde zenginleşen içeriğiyle pek çok araştırmacının, tez çalışması yapan akademisyenin faydalandığı bir kaynak haline gelen Mizahhaber sadece mizahseverlerin, mizah tutkunlarının ya da araştırmacılarının değil mizah hırsızlarının da ilgi alanına girdi. Ne yazık ki Mizahhaber'i başlığına, logosuna kadar kopyalayanlar, haberlerini, görsellerini çalıp, kendi haberi, görseli gibi kullananlar oldu, bunlar sahte isimlerle bloğumuzu zaman zaman kopyaladılar, emeklerimizi çaldılar!.. Bunlarla mücadele ettik!.. An geldi Mizahhaber kapandı, an geldi yayınına ara vermek zorunda kaldı, zorluklar içinde geçen 13 yıl 1 Temmuz 2020'de geride kaldı ve "Mizah Dünyasının Gözü, Kulağı ve Sesiyiz" ibaresiyle yayınına 14. yılında da devam ediyor.

Mizahhaber'in bloğunun dışında şu anda sadece Facebook'ta bir sayfası vardır ama saptadığımız kadar Facebook'ta ismimizi kullanan 4 tane sahte Mizahhaber sayfası daha bulunmaktadır!!!

Mizahın abuklaşmış bir hayat karşısında epeyce geride kaldığı, ciddi bir baskı altında yaşadığı günümüzde işini ciddiye alan Mizahhaber bir kaynak işlevi görmeye 14. yılında da devam edecek. Evet çok tatsız günlerdeyiz, dertler-sorunlar-sıkıntılar-baskılar yetmiyormuş gibi bir de başımıza bir virüs belası çıktı ve onun derdi-tasası içinde hayatın normal düzeninin dışında seyrettiğimiz günlere düştük. Mizahhaber, mizahın benzersiz gücüyle, tüm güçlüklere inat size mizah dolusu sevgilerini yolluyor ve "İyi ki mizah var, sayesinde soluk alıyoruz" diyor, o halde nice nice yaşlara MİZAHHABER!.. 



MİZAHHABER blog adresi: https://mizahhaber.blogspot.com/
MİZAHHABER FACEBOOK adresi: facebook.com/mizahhaber