5 Ekim 2020 Pazartesi

CİHAN DEMİRCİ RÖPORTAJI 9 EYLÜL GAZETESİNDE: "MİZAH ÇİFT TARAFLI BİR KISKAÇ ALTINDA!.."


MİZAHHABER - Mizahhaber'in hazırlayıcısı, yayıncısı, nam-ı diğer "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci'nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin günlük gazetesi olan 9 Eylül gazetesi'nde 5 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan röportajına, geçtiğimiz günlerde röportaj dalında 2 ayrı ödül kazanmış gazeteci Sinan Keskin şöyle başlamış: 

"Türkiye'de mizahın kilometre taşı Gırgır'ın kurucusu, onlarca mizahçının ve mizahımızın ustası Oğuz Aral onun için şöyle diyor: “Onun ustası olsam da, mizah yazarı Cihan Demirci’nin hayranlarından biriyim...” Ustasının bile hayranlıkla takip ettiği Türkiye'de 'gerçek' mizahın yüzakı Cihan Demirci meslekte 42. yılını kutluyor. “O güzelim günler çok gerilerde kaldı!.. Mizahın ne olduğu bile unutuldu” diyen Demirci, başta geyik muhabbetleri olmak üzere dilimize ve argomuza espirin, laforizma, zombilirkişi, kataraktkulli, volitika, kelektif, cukkabaz, beterist, melankoli basili, üleştirmen, üvertürk, kıronder, megazori, medyazori ve parodisyen gibi pek çok kelime ve deyim kazandırdı. Günümüzde herkesin, sanki yüzlerce yıldır dilimizde varmış gibi kullandığı 'Geyik Muhabbeti'nin mucidi Cihan Demirci ile mizahımızın ve mizahçının hal-i pürmelalini konuştuk..."

Bu röportajın tamamını 9 EYLÜL GAZETESİNİN sayfasındaki şu link adresinden okuyabilirsiniz:  https://www.dokuzeylul.com/roportaj/mizah-cift-tarafli-bir-kiskac-altinda-h172987.html

#9EylülGazetesi #CihanDemirciRöportajı #SinanKeskin #CihanDemirci #MizahÇiftTaraflıBirKıskaçAltında #5Ekim2020