14 Aralık 2011 Çarşamba

OKURCALAR’DA CİHAN DEMİRCİ İLE KARİKATÜR VE MİZAH DOLU GÜNLER…


Alanya merkezine yarım saat mesafedeki Okurcular beldesinde bulunan Okurcalar Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi 2011-2012 eğitim yılında her ay bir yazarı konuk ediyor. Aralık ayının konuğu ünlü karikatürcü ve mizah yazarı Cihan Demirci idi. Cihan Demirci 7-8-9 Aralık tarihlerinde lisede öğrencilerle karikatür atölyesi, mizah ve karikatür tarihi üzerine söyleşi ve imza günleri gerçekleştirdi.


Okurcalar Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesinin "Bir Konuğumuz Var" adlı, her ay gerçekleşen kültürel-sanatsal etkinliklerinin Aralık ayındaki etkinliğine; mizahımıza 33 yıldır hem yazar, hem de çizer olarak emek veren, mizah ve karikatür tarihimiz üzerine uzun yıllardır araştırmaları bulunan, bugüne kadar 39 kitabı yayınlanan mizah ustası Cihan Demirci konuk oldu. Okula bu eğitim yılında gelen İngilizce öğretmeni Seviye Merih'in öncülüğünde, okul müdürü Ruhi Sarıkaya ve müdür yardımcısı M.Akif Yüzer'in destekleriyle gerçekleşen etkinlikte, 7-8-9 Aralık tarihlerinde Cihan Demirci, okulda öğrencilerle bir karikatür atölyesi gerçekleştirdi.

Bu atölye çalışmasının sonrasında, Cihan Demirci 9 Aralık Cuma günü, Park Conti Otelin büyük salonunda öğrencilerin ve okul öğretmenlerinin izleyici olarak katılımıyla "Dünden Bugüne mizahımız-karikatürümüz ve mizah dergiciliğimiz"başlıklı 2 saati bulan görsel sunumlu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi öncesinde Alanya'ya yabancı olmadığını söyleyen Cihan Demirci, Alanya'ya ilk kez 1977'de tatil amaçlı geldiğini, Alanya'da daha önce 8 yıl boyunca düzenlenen Uluslararası Akdeniz Karikatür Yarışmasında jüri üyeliği için yıllarca geldiğini, en güzel karikatür sergilerinden birini Alanya Belediyesinin Kültür Merkezinde açtığını anlattı. Sonrasında aynı salonda başta son karikatür albümü "Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım" olmak üzere diğer kitaplarını imzaladı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği imza gününe getirilen kitaplar kısa sürede tükendi.

Cihan Demirci, 10 Aralık Cumartesi günü de Eğitim-Sen Alanya Şubesinde 14.30-16.30 arasında öğretmenlere yönelik "Cihan Demirci ile Söz Söze" başlıklı bir mizah söyleşisi gerçekleştirdi.



9 Aralık Cuma günü Park Conti Otelinin salonunda gerçekleşen Cihan Demirci söyleşisi ve imza gününden enstantaneler...