13 Aralık 2011 Salı

İNSAN HAKLARI-KADIN HAKLARI KARİKATÜR SERGİSİ ANKARA’DA AÇILDI

Türkiye Barolar Birliği ve ND Karikatür Vakfı ortaklığıyla gerçekleştirilen geleneksel İnsan Hakları karikatür sergisinin altıncısı Ankara’da açıldı. Bu sene konusu “Kadın Hakları” olarak belirlenen sergi Barolar Birliğinin Ankara Balgat’ta ki binasında yoğun bir ilgiyle karşılandı. Sergi açılışını ND Karikatür Vakfı Başkanı Nezih Danyal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V.Ahsen Coşar ve Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Başkanı Av. Serhan Özek gerçekleştirdi.



Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar açılış konuşmasında şunları söyledi:  "Değerli Sanatçı Dostlar, Sevgili Meslektaşlarım, Sayın Konuklar, sizlerle paylaşmak istediğim iki güzel ve özlü söz var. Bunlardan birincisi Erich Fromm’a ait. Şöyle diyor Fromm: “Yaratamayan insan yıkar.” Hayatın her alanında yaratamayanların yıktıklarına hepimiz hemen her gün tanık oluyoruz. Sanatçılar ise yıkmazlar, çünkü yaratırlar. Arkalarında eser ve eserler bırakırlar. İkinci söz Von Der Roche’ye ait. Kendisi mimar. Mezartaşında “Less is more” diye yazar. Bu deyim “Azla çok şey” veya “Az daha çoktur” anlamına geliyor. Aslında azla çok şey ifade etmek avukatlık mesleği yönünden de önemlidir. Usta avukatlar azla çok şey ifade ederler. Karikatür sanatçıları da böyledir. Birkaç sözcük ve birkaç çizgi ile, yani azla çok şey ifade ederler. Ben bu her iki güzel deyimi Türkiye Barolar Birliği adına, izninizle sizlerin adına değerli karikatür sanatçısı dostlarımıza hediye ediyorum. İyiki varlar. Bizi hem düşündürüyor, hem de güldürüyorlar. Teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."


Sergi açılışında sergi katılımcıları karikatüristler Eray Özbek, Nezih Danyal, Recep Bayramoğlu, Semih Poroy, İzel Rozental, Muhammet Şengöz, Mert Gürkan, Emre Yılmaz ve Erdem Çolak hazır bulundu. Ayrıca Atila Özer’in eşi Vicdan Özer ve Ankaralı karikatürist Sait Munzur sergi açılışında yer aldı. Ankara Barolar Birliğinde açılan sergi 10 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek. Sergi daha sonra Türkiye’nin çeşitli kentlerinde sergilenecek.