27 Haziran 2011 Pazartesi

2. TÜRKAN SAYLAN ÖDÜLLERİNDE "KARİKATÜR YARIŞMASI"


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 2011 yılında başlatılan Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri’nin ikincisi sanat dalında; karikatür, bilimsel araştırma dalında ise; ilköğretimde edebiyat öğretimi alanlarına ayrılmıştır.


SANAT DALI: "KARİKATÜR"

Ödüle bu yarışma için hazırlanmış bir karikatür ile aday olunabilir. Yarışmanın konusu “çocuk ve eğitim”dir. Çizim tekniği serbesttir. Posta ile gönderilecek karikatürlerin boyutları en fazla 30x40 cm ve sekiz adet olmalıdır. Karikatürler elektronik posta ile yazmanlik@cydd.org.tr adresine gönderilebilir. Bu durumda karikatürler 300 dpi çözünürlükte ve A4 boyutlarına uygun olarak taranıp gönderilmelidir. Ödül bir yapıta verilir. Seçici Kurul, uygun görürse, ödülü karikatürler arasında paylaştırabilir ve 15-18 yaş arası genç katılımcılar için uygun görürse özendirme ödülü verebilir. (Genç katılımcılar başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemelidir.)

Seçici Kurul: Tonguç Yaşar, Mustafa Bilgin, Dr. Kadir Doğruer, Musa Kart, Akdağ Saydut.

Her dal için geçerli genel koşullar: Ödüller, her dalda amatör - profesyonel herkese açıktır. Adaylar gerçek ad ve adreslerini ile telefon numaralarını belirtmek zorundadırlar; ancak ad ve adreslerinin saklı tutulmasını isteyebilirler. Ödül koşullarına uymayan yapıtlar yarışma dışında tutulur. Adaylar ekteki katılma formunu doldurarak yapıtlarıyla birlikte arkasına adlarını ve soyadlarını yazacakları iki fotoğraflarını 16 Mart 2012 günü saat 17.00’ye kadar ‘Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Prof. Dr. Türkan Saylan Ödülleri Şimal Sokak No: 10 Şişhane/ İstanbul adresine iadeli taahhütlü olarak postayla ulaştırmaları ya da elden teslim etmeleri gerekmektedir. Zarfın ya da paketin üzerine hangi dal ile ilgili olduğunun (sanat / bilimsel araştırma) yazılması zorunludur. Yapıtlar hiçbir şekilde iade edilmez. Ödül sonuçları Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma günü olan 19 Mayıs 2012 günü açıklanacaktır.

Ödül: Her dal için: 2.000 TL