4 Temmuz 2010 Pazar

ATEŞ NESİN
YAZIYOR:

İLHAN SELÇUK

TOPLUMA mal olmuş, önemli birisini yitirdiğimizde, neredeyse hepimizin kullandığı, klasikleşmiş " İlhan Selçuk'lar kolay yetişmiyor" sözüyle başlayacağım ben de yazıma. Evet, İlhan Selçuk ve O'nun gibiler kolay kolay yetişmiyor bu ülkede. Ve aramızdan bazıları, yerleri zor doldurulur değerlerimizi bu dünyadan bir an önce yolcu edip, devre dışı bırakmak için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar, acımasızca yoğun bir çaba harcıyorlar ne yazık ki...

Ortalama bir yaşın üzerinde, 85 yaşında aramızdan ayrılan İlhan Selçuk için, fizik olarak "yeterince yaşadı" diyebiliriz. Ama insanlarının aydınlanıp, çağdaşlaşması için bıkmadan usanmadan yıllarca yazarak ömrünü tüketen büyük ustanın; bir türlü uyuduğu derin uykudan uyanamayan bu topluma yeterli olamadığını üzülerek görüyoruz. Beyin ve yürek olarak ulusuna daha verecek çok şeyleri olan İlhan Selçuk; doğa kanununa inat, daha uzun yıllar aramızda yaşayıp, hepimize aydınlanmanın ne olduğunu iyicene bir öğretebilseydi keşke.

Zaman zaman dudaklarında beliren, daha sonra da yüzünün her yanına yayılan yumuşak gülümseyişine karşın, zeka fışkıran sert ve kararlı bakışlarıyla konuşma sırasında adeta kolaçan ederdi karşısındakini.

Işıklar içinde yatsın...

Ateş Nesin