3 Ağustos 2009 Pazartesi

Tebrikler Büyükşehir Belediyesi!
KÜLTÜR BAŞKENTİ
KAPIYA
DAYANMIŞKEN
KARİKATÜR
MÜZESİNDE
RESTORASYON!

Saraçhanede bulunan Büyükşehir Belediyesine bağlı Karikatür ve Mizah Müzesi, yıllardır binbir güçlükle yaşam savaşı verir. Başta yürekten gönüllü müze müdürü Erdoğan Bozok olmak üzere bir avuç karikatürcünün karşılıksız çabalarıyla ayakta durmaya çalışan, belediye tarafından gözardı edilmiş bu müzede epeydir restorasyon çalışmaları yapılacağı söyleniyordu. MİZAHHABER'e geçen gün Müze kurulu imzasıyla gelen mailde müzenin restorasyon çalışmaları nedeniyle kapandığı bildiriliyordu. Bakın gelen metinde neler yazıyor:

SAYIN KARİKATÜRSEVERLER,

MÜZE MEKANIMIZ GAZANFERAĞA KÜLLİYESİ'NDE 2010 İSTANBUL KÜLTÜR BAŞKENTİ PROJESİ GEREĞİNCE RESTORASYON CALIŞMALARI BASLAMIŞTIR. RESTORASYON İÇİN ÖNGÖRÜLEN SÜRE 300 GÜNDÜR. BU SÜRE İÇİNDE MÜZE ZİYARETLERE KAPALIDIR. 2010 YILINDA ,YENİLENMİŞ MEKANIMIZDA YENİ ETKİNLİKLERDE BULUŞMAK ÜZERE İYİ GÜNLER DİLİYORUZ...

MÜZE KURULU......

Belli ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yumurta kapıya yani "2010 İSTANBUL KÜLTÜR BAŞKENTİ" kapıya dayanmışken restorasyona kalkışmış... Müze 300 gün kapalı kalacakmış. Sekizinci ayın başında bu mail geldiğine göre bu yıldan 150, gelecek yıldan da 150 gün kapalı olacak demek... Yani 2010 Kültür Başkenti İstanbul etkinliklerinin en can alıcı döneminde yılın yarısı müze kapalı olacak. Gelecek yılın yaz ayları başında açılabilecek. İSTANBUL, 2010'da hayatında bir daha zor göreceği bir kültür başkenti ünvanını almış, sen böylesi bir anda müzeyi yılın yarısında kapalı tutuyorsun. Metrobüs uygulaması zihniyetiyle kültür işi yapılırsa böyle oluyor tabii... Ne diyelim tebrikler BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, tebrikler!!!!