3 Ağustos 2009 Pazartesi

SİYASİ MİZAHA
UZAK DURACAK
"CİCİ" BİR
MİZAH DERGİSİ
ÇIKIYOR!

Oysa mizah ne cici birşeydir, ne de öcü bir şey!..

Siyasi mizah yapmanın giderek istenmez bir hale geldiği, suç gibi görüldüğü, tu-kaka edildiği, dışlandığı, kendine yabancılaşmış günümüz Türkiye'sine sonunda pek yakışan bir mizah dergisi çıkıyor... Bilindiği gibi son dönemde hem siyasi mizah yapmanın hem de arkalarında bir güç olmamasının bedelini ödeyerek 2 yeni mizah dergisi "Delidolu" ve "Ekmek" kısa süren ömürleriyle arka arkaya yayınlarına son vermişti.
Kapanan "Lombak" dergisinin kadrosu ağırlıklı olacak 12 kişilik bu derginin başını Alpay Erdem çekiyor. Cici dergisi "Tayyipsiz Mizah Dergisi" sloganıyla çıkıyor. Bu yüzden magazinel medyada şimdiden övülmeye başladı bile... "Siyasi mizaha yer vermemek" ve bunun altını çizerek zaten apolitik bir halde yerlerde sürünen bir gençliği yakalama peşindeki derginin en önemli özelliği olsa gerek. Bu dergiyi çıkaran genç kadro (ki en yaşlıları 30 yaşındaki Alpay Erdem'miş) anımsatmak isteriz ki; "MİZAH DENEN GÜZELLİK ÖYLE CİCİ BİR ŞEY DEĞİLDİR ARKADAŞLAR... MİZAH NE CİCİ BİRŞEYDİR SİZİN YAPMAYA ÇALIŞACAĞINIZ GİBİ, NE DE ÖCÜ BİRŞEYDİR..."
Mizah sokak çocuğudur, her haltın yaldızlara sarılıp, ticari bir meta olarak cici-bici sunulduğu şu ülkede hiç olmazsa mizahı cici-bici yapmayalım... Varolan mizah dergilerindeki siyasi-toplumsal-sosyal mizah bile yeterli değilken, bunu bile çok görüp, "cici" bir dergi yapabilirsiniz ama o zaman da bu dergiye "mizah dergisi" demeyin...Dediğimiz gibi mizah an gelir absürd olur, an gelir çok komiktir ama asla cici-bici birşey değildir. Mizah pamuklara sarılarak yapılmaz... Bu işin sonu yarın öbür gün bu ülkeye tamamen yabancı asosyal bir mizah yapmaktır... Ne diyelim; Kahrolsun şu herkesi aynı kalıptan çıkmış gibi birbirine benzeten boktan global dünya düzeni!..

MİZAHHABER