4 Mart 2008 Salı

KORAY LAMA YAZIYOR

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP'SE,
KOMEDİ FİLMİ DE
"RECEP İVEDİK"
OLACAK ELBET!

"Recep İvedik" filminin sadece üç günde 791 bin kişi tarafından izlenmesi, büyük hasılat yapmaya başlaması bazı yazarları şaşırtmışa benziyor. Oysa bu toplumun artık yerlerde gezen mizah düzeyine seslenen bu film o şaşıranlar için YAPILMAMIŞTI!


Togan ve Şahan Gökbakar kardeşlerin filmi "Recep İvedik"in tantanası filmden aylar önce başladı. Televizyonlarda, radyolarda ve özellikle de internette yürütülen bombardıman gibi bir reklam kampanyasıyla film gayet güzel bir şekilde pazarlandı. Kalitesi her anlamda en diplerde gezinen bir topluma, "ince zeka dolu esprilerden oluşan nitelikli bir komedi" yapılamayacağına göre, bu iki uyanık kardeş, günümüzün maganda komutu olan; "akıllı ol" çağrılarına uyup akıllı davrandılar. Ortaya "Recep İvedik" gibi en şahanesinden "dandik" bir film çıktı filme yakışan bir tabirle! Amaç da, istenen de buydu zaten. Çünkü filmin acayip iş yapması, gişe rekorları kırması için espri düzeyinin yerlerde gezmesi gerekiyordu. 70'li yılların çocuklarının mahalle aralarında birbirlerine söylediği "Muraaaat koyiiiiim de tur at" gibi hem bayat hem de en koftisinden esprilerden (!!!) oluşan bu film Türk toplumunca anında baştacı edildi. Bu topluma yakışan da bu olduğu için, bu duruma şaşan kimi köşe yazarlarına da ben ŞAŞIRIYORUM işin gerçeği...Kardeşim niye şaşırıyorsunuz, ne bekliyorsunuz, adam bir sürü yatırım yapıp da, eli yüzü düzgün, zeka dolu bir komedi filmi mi çekecekti?.. Ondan sonra gişede iki seksen yatıp da paraları mı batıracaktı?.. Her toplum layık olduğu esprilere güler, layık olduğu yöneticiler tarafından yönetilir. Senin, öfkeyi hitabet sanatından sayan "ANANI AL DA GİT" düzeyinde bir başbakanın varsa, komedi filminde de düzeyin "RECEP İVEDİK" olacak elbet...


Ha sahi bu arada, Milli ve Dini Eğitim Bakanı Hüseyin bey filmdeki argoya çok kızmış. Bak seeeen!.. Başbakanı Recep Tayyip beyin argosuna keyifle izleyen Hüseyin bey, Recep İvedik argo konuşunca bozuluyor. Eğitimin düzeyini her geçen gün biraz daha yerlere düşüren bir zihniyet argodan şikayet ediyor. Bu durum inanın "Muraaat koyiiim de tur at" demekten çok ama çok daha komik!

Son günlerde televizyonlarda birbirine sıkça "SİYASİ MİZAH NEDEN BİTTİ?" diye soranları görüp "Ya sabır Koray" diyorum kendi kendime... Ya kardeşim, siyasi mizahı zerre kadar iplemeyen bir toplumu siz 28 yılda iktidarı-muhalefeti ve medyasıyla hep birlikte inşa edin, ondan sonra da çıkıp "SİYASİ MİZAH NEDEN BİTTİ?" diye salakça bir soru sorun!!! Yakışır... Bu "Sazan" topluma yakışır! Siyasi mizaha gerek bıraktınız mı ki?... Siyasi mizah yapanlara sahip çıkan bir toplum görebiliyor musunuz hiç ortada? Siyasi mizah yapanlara nefes aldırmayan bir başbakandan haberiniz yok mu hala? Hepsi bir yana "SİYASİ MİZAH" yapacak yayın organı mı kaldı ülkede? Bırakın artık bu boş geyikleri... Bu ülkenin gerçeği artık "RECEP İVEDİK" düzeyidir. Bakın senaristi bile Penguen dergisi kökenli bir arkadaşmış bu filmin... Kutluyorum... Yakışanı yaptıkları ve 12'den vurdukları için... Zira amaç ticari bir başarıdır sadece sinemada ve o da başarılmıştır... Bunun dışında laf eden filmini de, dilini de, kalemini de ALSIN DA GİTSİN!.. Bu filme laf edenleri "ÖREKE" adlı anamızın cumhuriyeti kabul edebilir!

Bu toplum Recep İvedik gibi ASABİ, AGRESİF ve GOMPLEKSLİ!.. O yüzden gayet iyi anlaştılar. Toplum sonuçta kendini buldu bu filmde... Ama asla kendi gibi izlemez, aynaya bakara ama sanki başkası böğürerek gülüyormuş gibi izler, asıl trajikomik olan da buuu!

Bakın bu benim MİZAHHABER'deki ilk yazımdı. Biraz damardan girdim. Bu arada Adım Murat değil Koray... Soyadım Lama... Koray Lama!.. Dalay Lama ile bir ilgim yok... Yazdıklarım yüreğinize çarptıysa Recep İvedik gibi panik olmayın tamam mııııı?.. Bence bu filmden daha aşağısı da bir an önce yapılmalı, o da gişede rekor üstüne rekor kırmalı... Bu tür filmleri yapanlar paralara boğulmalı. Bu tür filmlerin hastaları zaten yüzme bilmeden denize girip boğulmuyorlar mı? Yapanlar paraya boğulmuş çok mu kardeşim? Sözümüzün bundan aşağısında plato Kasımpaşaaaaa!!!!!


KORAY LAMA