13 Temmuz 2007 Cuma

ZEKİ SEZER MİZAHÇILARLA BİR ARAYA GELDİ!


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kimilerinin karikatürcüleri-mizahçıları sadece dava açma konusunda hatırladığı bir ülkede onlara kokteyl vererek MİZAHÇILARI ŞAŞIRTTI!


Dün MİZAHHABER olarak aldığımız bir kokteyl davetinin bizi ne kadar şaşırttığını yazmıştık, okuyanlar anımsar. Çünkü bir siyasi parti lideri, karikatürcülere-mizahçılara Beyoğlu'ndaki Cezayir Restoranda kokteyl ve yemek verecekti... Başbakan RTE'nin sadece dava açarak hatırladığı, medyanın işten atarak gündeme getirdiği karikatürcüler bu kez gönül rahatlığıyla bir geceye katıldılar. Bu geceye MİZAHHABER adına, yayın danışmanımız Cihan Demirci katıldı. Onun aktardığına göre, geceye ilgi çok büyük oldu. Tahmin edilenden çok daha fazla mizahçı Cezayir Restorandaydı... Demirci, bu durumun Zeki Sezeri de şaşırttığını bildirip ekliyor: "Zeki beyle ayaküstü biraz konuşma fırsatım oldu. Böyle bir incelik gösterdiği için teşekkür ettim, geceye katılımın bu denli yüksek olmasına o da çok şaşırmıştı, bana 'Doğrusu bu kadar büyük bir katılım beklemiyordum' dedi..."


Ama biz bunun nedenini hemen söyleyelim... Çünkü karikatürcüler böyle davetlere bizce susamış bir haldedir. Haklarında dava açılmanın ötesinde, giderek medyadan kovulan, her geçen gün iş bulmaları daha zor bir hale gelen karikatürcüleri bir parti liderinin böylesi özel bir geceye davet edip, onları dinlemesi az şey değildir doğrusu.


Zeki Sezer, gecede kendisine "RTE Garantili Fıkralar adlı son kitabını armağan eden Cihan Demirci ile sohbet ederken...
(Fotoğraflar için Sn.Demirci'ye ve Sn. Akdağ Saydut'a teşekkür ediyoruz.)

GECEDE KİMLER Mİ VARDI?

Aldığımız bilgilere göre geceye DSP'den Zeki Sezer'le birlikte, zaten karikatürcülerin çoğunun tanıyıp sevdiği Masum Türker ve Ahmet Tan da katıldılar. Karikatürcüler Derneği başkanı Metin Peker ve yönetim kurulunun tam kadro hazır bulunduğu geceye özellikle Karikatürcüler Derneği üyesi pek çok karikatürcüyle, Leman ve Penguen dergisi çizerleri, çeşitli gazete çizerleri ve medya mensupları katıldılar...

Çeşitli yerlerden elimize ulaşan bilgiler ışığında geceye katılan karikatürcü ve mizahçılar şunlar:

Mustafa Bilgin, Kamil Masaracı, Tan Oral, Metin Peker, Eflatun Nuri, Tonguç Yaşar, Cihan Demirci, Aziz Yavuzdoğan , Akdağ Saydut, Faruk Karaçay, Ergül Aktaş, Musa Gümüş, Kadir Doğruer, Nuray Çiftçi, Köksal Çiftçi, Bülent Karaköse, İbrahim Tapa, Ahmet Erkanlı, Veysel Donbaz, Birol Bayram, Sefer Selvi , Süleyman Yıldız, Vedat Özdemiroğlu, Mehmet Çağçağ, Suat Özkan, Aslan Özdemir, Kamil Yavuz, Ekrem Borazan, Muhittin Köroğlu, Musa Ağacık, Egemen Berköz, Ahmet Ümit Akkoca, Sabri Gündoğdu, Vehbi Altunçul ve Leman dergisinden çizerler...


Gazeteci Musa Ağacık'ın, SKY-Türk kanalındaki programı için çekimler yaptığı gecede, Ağacık'tan Zeki Sezer'e şu soru geldi: "Sayın Başkan herkes karikatürden, mizahtan kaçarken siz karikatürcüleri bir araya toplayıp onlara davet veriyorsunuz. Zorunuz ne?.."


Zeki Sezer'in yanıtını dikkatli okuyalım: "Zorumuz yok. Karikatürcüleri, mizahçıları, sanatçıları yanımızda görmek istiyoruz. Onları mahkemeye vermeyen bir gelenekten geliyoruz. Sayın Ecevit elli yıl politikayla uğraştığı halde, aleyhinde en ağır eleştirilerde bulunanları bile mahkemeye vermedi. Bizim siyaset genlerimizde bu var."

Seçimin baskın bir şekilde araya girmesi nedeniyle sanatçılarla ilgili pek çok düşüncelerini henüz gerçekleştiremediklerini söyleyen Zeki Sezer gece boyunca karikatürcülerin masalarını dolaşıp onlarla fikir alışverişinde bulundu ve sanırız 22 Temmuz'daki seçimde aday bile olmayan, mütevazı bir parti lideri olarak karikatürcülerin belleğinde önemli yer elde etti...

ERDEM TANER - MİZAHHABER