21 Mayıs 2021 Cuma

CİHAN DEMİRCİ'NİN KARA MİZAH ROMANI "ZOMBİLİRKİŞİ" 3. BASIMINI YAPTI!..


Mizah, çocuk ve gençlik edebiyatına 43 yıldır yoğun emekler veren mizah yazarı-karikatürcü-şair-gazeteci Cihan Demirci'nin "Cidden-Darp bir Roman" olarak nitelediği kara mizah romanı "Zombilirkişi" Yağmur Yayın Grubu'nun Mizah Postası Yayınları'ndan 3. basımına ulaştı.

43 yıllık yazar-çizerlik serüveninde bugüne dek 54 kitabı yayınlanan mizah ustası bu romanını "Yaşarken yapılan bir otopsinin romanı" olarak tanımlıyor ve kısaca şöyle özetliyor: "Zombilirkişi ilk basımını 2000 yılında yapmış bir kara-mizah romanıdır. 21 yıl sonra yapılan 3. basımını okuyanlar görecek ki, yazdığım pek çok şey gibi erken yazılmıştır ve şu anda daha güncel hale gelmiştir. Kitap hayata karşı ölümü seven bir topluma yönelik keskin bir eleştiri taşır. Kitabın asla kahraman olmayan kahramanı çürümüş medyanın köşe yazarı-birbirinden kötü tv dizilerinin senaristi Fani Ölümlüoğlu günün birinde Zombilirkişi olduğunu fark eder ve hayatını sorgulamaya başlar. Zombiler öldükten sonra dirilen yaratıklar ama bu ülkeyi saran ve hayatlarımızı teslim alan Zombilirkişiler onlardan da beter zira Zombilirkişiler yaşarken de ölü halde yaşıyorlar ama bir yandan da her şeyi biliyorlar, her konuda uzman kişiler, yapmadıkları-anlamadıkları iş yok, bu roman çürümüş gazeteci-senarist Fani Ölümlüoğlu'nun şahsında tüm Zombilirkişileri anlatıyor!.."


ZOMBİLİRKİŞİ / Cihan Demirci / Mizah Postası Yayınevi /
184 S. / Roman / 3. Basım / Nisan 2021


CİHAN DEMİRCİ'NİN ZOMBİLİRKİŞİ ADLI ROMANINI, YÜZDE 35'LE EN YÜKSEK İNDİRİMİ YAPAN KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ SİTESİNDEN ALABİLİRSİNİZ: https://www.kirmizikedi.com/kitap/urun/64ae0304485c4dd0ae8549853e014cc4




(Düzenleme: Mehmet Kurt-Bizimİzmir.net)