17 Kasım 2023 Cuma

GÜLDÜREN BİR YÜREK DAHA ERKENDEN VEDA ETTİ: "METİN UCA"


METİN UCA!.. Bir gülen, bir güldüren yüz, bir mizah duygusu yüksek yürek daha erkenden gitti, bir anlamlı kahkaha daha azaldı, bir iyi insan daha eksildi, güldürenlere, düşündürenlere, uyandıranlara düşman hayata karşı ölümden yana olan bir coğrafyadan!!! 

Çok üzgünüm, ruhu şad olsun... 

(Cihan Demirci-MİZAHHABER)

#MetinUca (1961-17 Kasım 2023)


METİN UCA'NIN ÖZGEÇMİŞİ:


Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan 1961 İstanbul doğumlu Metin Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 
1989'da bir süre TRT’de çalıştı. Kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı. Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla Show TV, ATV ve Star TV’de çalıştı."Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programıyla ve 2002 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Bu yarışma, 9 yıl yayımlandı ve 740 bölüm sürdü. 1999-2003 yıllarında özgün ve eğlenceli sabah haber şovu ‘Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu.

Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alındı. Metin Uca'nın 6 kitabı yayınlandı: ‘Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim’, ‘Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam’, ‘Tüh’, ‘Alışmadık Gözde Lens Durmaz’, ‘Her Book’a Maydanoz’, ‘Tanrı Vermiş Pırasa Hiç Yenir mi Yarasa’.

Metin Uca, geçtiğimiz günlerde araç kullanırken rahatsızlanması sonucunda geçirdiği trafik kazası sonrası İstanbul'da tedavi altına alındı. Tedavisi kapsamında 15 Kasım 2023 günü yapılan ameliyat sonrasında entübe edildi.[ Ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu 17 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede, henüz 62 yaşında hayatını kaybetti.