28 Haziran 2021 Pazartesi

UĞURTAN SAYINER DE VEDA ETTİ: "SEVİM KOŞMA, CEMİL YOK ARTIK!.."

MİZAHHABER - Çoğunluk onu sadece televizyonların en uzun soluklu aile komedisi olan, rahmetli Umur Bugay'ın yazdığı "Bizimkiler" dizisinde canlandırdığı "Cemil" tiplemesiyle tanıdı ve belleğine yerleştirdi. Yitirdiğimiz anda da giden Uğurtan Sayıner adlı bir tiyatro emekçisinden çok "Bizimkiler'in Biracı Cemil"i oldu!.. Oysa bu tiyatro emekçisinin son yılları büyük çilelerle ve sıkıntılarla geçti, böyle anlarda sahip çıkmayıp, yaptığı işe onca emek vermiş bir oyuncuyu, bir kaç repliğe sığan bir rolle anımsadık ve ardından gözyaşları döktük gene... Emekçi sanatçının bu ülkedeki kaderi budur. 1944 Samsun doğumlu olan Uğurtan Sayıner, İktisat Fakültesi mezunuydu, henüz 18 yaşındayken 1962'de tiyatro oyunculuğuna adım attı.

İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare ve Ercan Yazgan-Bülent Kayabaş topluluklarında oyunculuk yaptı.Sinema ve televizyon dizilerinde de rol aldı, ancak Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir kafe-bar işleten sanatçı, 1999 İzmit Depremi mağdurlarından oldu ve yaşamı bu deprem sonunda baş aşağı gitmeye, çeşitli zorlukların içine düşmeye başladı. 

Son yılları epeyce çile içinde geçen yaşamı 
27 Haziran 2021'de Karşıyaka, İzmir'deki evinde son buldu... Cenazesi İzmir'de Beşikçioğlu Camii'nde kaldırılılıp Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Artık Sevim'in koşmasına da gerek kalmadı, milyonların sadece "Cemil" olarak bildiği bir tiyatro emekçisi daha yalnızlık penceresinden veda etti bizlere, anısına sevgiyle...