8 Kasım 2020 Pazar

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ MİZAHHABER DEĞER!..

 

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ MİZAHHABER DEĞER köşesinde bugün, geçtiğimiz Ekim ayının 30'unda, 73 yaşında yitirdiğimiz eski Başbakanlardan, bakanlardan Mesut Yılmaz var... Mesut Yılmaz, Özal'ın 1983 sonrasında epeyce perişan ettiği ve ANAP'ın oldukça yıprandığı, finaline koşturduğu bir dönemde Yıldırım Akbulut'un ardından partinin başına geçmiş ve başbakanlık, başbakan yardımcılığı yapmıştı.
Dünya görüşümüzün tıpkı Özal gibi uymadığı ve mizahçı olarak hep eleştirdiğimiz Mesut Yılmaz, bu duruma rağmen karikatürcülerle-mizahçılarla uğraşma gibi bir yolu seçmemiş, hakkında yazılıp-çizilenlere hoşgörü göstermesini bilmiş o eski kuşak siyasetçilerden biri gibiydi. 

Fazla konuşkan biri değildi ama bakın bu fotoğrafta FIRT dergisine ve ekibine 1986'da yaptığı bir ziyaret anı görülüyor. Fırt'ta Gürcan Gürsel arkadaşımızın (Uzun yıllardır Belçika'da çizgi adına harika işlere ve kitaplara imza atıyor) çizdiği bir Mesut Yılmaz portresi derginin yayın yönetmeni rahmetli Tekin Aral ağabeyimiz tarafından kendisine armağan ediliyor. Uygar hareketler bunlar!.. Şimdilerde ne yazık ki hasret kaldığımız bir görüntü... Kendisini 1996'da çıkardığımız Panik mizah dergisinde de sıkı eleştirmiştik, hatta İsmail Gülgeç ustamızın bir kapağı vardır ki, bugün çizilemez düzeydedir ancak Mesut Yılmaz'dan en ufak bir tepki gelmemiştir. Farklı görüşlerde olabiliriz, onu ve siyasi görevlerinde yaptıklarını onaylamıyor olabiliriz ama uygar bir siyasetçi olarak görevde yaptığı dönemlerde mizaha ve karikatüre gösterdiği hoşgörüden ötürü Mizahhaber'de kendisini sevgiyle anıyoruz... 

CİHAN DEMİRCİ-MİZAHHABER