2 Nisan 2020 Perşembe

KARİKATÜRCÜ ŞERİF NALBANT'I YİTİRDİK!..

MİZAHHABER - Karikatürcü Şerif Nalbant'ı 31 Mart 2020 tarihinde yitirdik. 

1960 doğumlu olan Şerif Nalbant, 1979'da o zaman ki adıyla İDGSA olan MSÜ'ye girdi. Çarşaf mizah dergisinde çalıştı, Gırgır'da ve çeşitli mizah dergilerinde, çocuk dergilerinde karikatürleri yayınlandı. GümGüm mizah dergisinde çizerlik yaptı. Hürriyet'in çıkardığı Gazete adlı gazetenin "Mazete" mizah ekinde çizdi. Kitap resimlemesiyle uğraştı.

Pek çok karikatürcü gibi son derece mütevazı, naif  bir insan olan Şerif Nalbant'ın kardeşi İlhan Nalbant da karikatürcü ve müzisyendir. İlhan'a da başsağlığı diliyoruz... 

Şerif Nalbant'a dair kendi bilgilerimizin dışında bir bilgiye ulaşmak için Google'ı taradığımızda ne yazık ki en ufak bir bilgiye rastlayamadık. Ne yazık ki son yıllarda yayınına aralar vermek zorunda kalan Mizahhaber'i yapmaktaki bir amacım da mizaha-karikatüre emek verenlere dair bilgi ve belge birikimi oluşturmaktı, bu anlamda yalnız bırakıldığım bu yolda bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oldum. 


Rahmetli çizer arkadaşımız Sezer Odabaşıoğlu onun da portresini çizmiş, sizlerle onu paylaşıyorum. Facebook'ta arkadaşı olduğumuz sayfada bile fotoğrafı yok denecek düzeyde, bu sayfada da kardeşi İlhan Nalbant'ı görüyoruz daha çok.

Sessiz, efendi, iyi bir çizeri daha sessizce yitirdik. Mustafa Kıraç arkadaşımız haber vermese haberimiz bile olmayacaktı nerdeyse. 


Sevgili Şerif Nalbant'ın ruhu şad olsun, anısına sevgiyle... (C.D.)

Arkadaşı karikatürcü Tuncay Batıbeki sayfasına ardından şu satırları yazmış: 

"Şerif, o İstanbul'un da şerif'iydi..Beyefendisiydi. Çarşaf mizah dergisinde tanışmıştım. Akademisyen, resim ve karikatürde usta bir eldi. ...Galata köprüaltı Kemancı Bar., Beyoğlu Neva Bar'da çok sık karşılaşır, biralarımızı içer, bilek güreşi yapar, omuzumuza yumruk atar eğlenirdik.. Çarşaf dergisi kapanmış tüm yazar, çizerler boşlukta kalmıştık.. Aylar sonra 'SALATA' Mizah Dergisi'nde çizmeye başlamıştık.."Karikatür çizmeyi özlemişim" demişti..Çok geçmeden SALATA dergisi de kapandı.. Artık herkes bir çıkış arıyorduk.. Karikatürü bırakamazdık.... Toparlanamıyorduk...!  ...Hırçın, asi ve naif arkadaşım bugün aramızdan ayrıldığın haberini aldım. Şerif, seni ömrüm yettiğince güzel anılarla anacağım dostum.⚘♥️"


ŞERİF NALBANT'TAN KARİKATÜR ÖRNEKLERİ...