24 Nisan 2020 Cuma

KARİKATÜRCÜ MURAT KÜRÜZ YAŞAMINI YİTİRDİ!..

MİZAHHABER - Mizah dünyasından bir üzücü kayıp daha!.. Son 3 yıldır Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 1977 yılında Çarşaf, Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde karikatürleri yayınlanmaya başlayan, sonrasında Gırgır ve Fırt'ta çalışan, 1986 yılında Limon dergisinin kurucuları arasında yer alan, Sabah gazetesinde 8 yıl karikatür çizen, Türker İnanoğlu'nun Ulusal TV şirketinde 6 yıl çalışan, metin yazarlığı da yapan, iki çocuk babası ünlü karikatürist Murat Kürüz tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nde 60 yaşında yaşamını yitirdi.


Son yıllarda TRT 1 ve TGRT'de program yapımcılığı yapan Murat Kürüz iki hafta önce yüksek ateş ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Kürüz'ün yapılan testlerinde zatürre olduğu, ancak Covit 19 testinin negatif çıktığı belirtildi. 

Yaklaşık bir yıldır mide kanseri tedavisi gören Kürüz 24 Nisan Cuma günü öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. 


CENAZESİ 25 NİSAN'DA BODRUM’DA DEFNEDİLECEK 

Murat Kürüz, 25 Nisan Cumartesi günü Bodrum’un Ortakentyahşi Mahallesi’ndeki Kerem Aydınlar Camii’nde ikindi namazından sonra Ortakent mezarlığında toprağa verilecek.



Liseden okul arkadaşı Cihan Demirci şunları söyledi: "Hiç akla gelmeyecek çok erken bir kayıp!.. Murat Kürüz'le Göztepe'deki aynı lisede, eski adıyla "Aryamehr Lisesi"nde (Şu anda 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi) okumuştuk, tüm mütevazı koşullarına rağmen doğrusu o yıllarda müthiş bir liseydi bizim okuldan pek çok sanatçı, karikatürcü, müzisyen, gazeteci çıktı, o benden 2 yaş büyüktü. Bundan 9 yıl önce 2011 Haziran'ında okulun mezuniyet ve pilav gününde Murat, okulumuz öğretmenlerinden sevgili Osman Şahin hocamız ve ben birlikte kitaplarımızı imzalamıştık. Hep açık sözlü oldum bu hayatta. Ne yazık ki pek bir yakınlık kuramadığım insanlardandı. Kötü bir anım var, daha geçen yıldan. Fanatik bir GS'lıydı geçen yıl Facebook'ta FB'ye dair hakaret içerikli mesajını eleştirince beni hemen silmişti. Üzülmüştüm ama şu anda da üzgünüm. Aynı lisede okumuş olsak da üzülerek söylüyorum okul etkinliklerinde bile çok yakın değildik. Şu an bunların hiçbir anlamı kalmadı. Bizim kuşak çok erken gitmeye başladı. Çünkü fazlasıyla yıpranmış bir kuşağız. Bu mesleğin olanaklarından çok iyi yararlanmış bir çizer-yazardı, arzu ettiklerinin çoğunu yaptığını sanıyorum. Erken bir kayıp oldu. Karikatür ve mizah dünyasının başı sağolsun..."