25 Şubat 2020 Salı

İSMET EFE'NİN RESİM SERGİSİ ANADOLU ADALET SARAYINDA 28 ŞUBAT'A DEK AÇIK!..

İsmet Efe Resim Sergisinin açılışında yaptığı konuşma sırasında... 


İSMET EFE... Benzeri pek olmayan bir isim. 1973-1988 yılları arasında karikatür çizdi, karikatürcülük yaptı. Sonrasında mesleği savcılıktı. 32 yıl boyunca hakimlik ve savcılık görevini sürdürü. 2019 yılının Eylül başında Cumhuriyet savcılığından emekli oldu ve zaten son yıllarda kendini verdiği resim çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. İsmet Efe'nin resim sergisi, 10 Şubat 2020 tarihinde ilginç bir mekanda, yıllarca savcı olarak görev yaptığı Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayının E Blok binasının zemin katında yer alan Sanat Galerisinde açıldı. 

Elini attığı her alanda yüz akı işlerle yaşamını sürdüren İsmet Efe'nin insanı alıp götüren resimleri bu galeride 28 Şubat'a dek sergilenecek. Geçen yıl bir yarı süreci geçirdiğimde en yakınımda olan gerçek dostlardan biri olan sevgili İsmet Efe'ye yeni yaşamında, sanat yaşamında nice sergiler, gönlünce eserler diliyorum. 

MİZAHHABER - Cihan Demirci 

Bu arada geçmişte karikatür çizdiği Kocaeli Gazetesinde M.Tanzer Ünal bakın onun hakkında neler yazmış. Link adresine tıklayarak okuyabilirsiniz: https://www.kocaeligazetesi.com.tr/makale/3669496/mtanzer-unal/ismet-efe-artik-sadece-ressam?fbclid=IwAR0JPZjt6NTEohDlMze0o-ZMT2d_9VZAyh9kV36o_zoIhNUTUg7SJ4gvsbo


İSMET EFE'NİN RESİM SERGİSİNDEN FOTOĞRAFLAR...