20 Mayıs 2016 Cuma

KADIKÖY KENT KONSEYİ KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI, 10 ÖDÜLDEN 8'İNİ KIZ ÖĞRENCİLER KAZANDI!..

Yarışmada ödül kazanan 10 öğrenciden 9'u ödül törenindeydi... 

MİZAHHABER ÖZEL HABER - İlk ve Ortaokul öğrencileri arasında, Kadıköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen, "Yoksulluk" konulu karikatür yarışmasının ödül töreni, 18 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı, Caddebostan Kültür Merkezinde yapıldı. Jüri başkanlığını Cihan Demirci'nin yaptığı yarışmanın jürisinde; Murat Alpay, Musa Gümüş, Raşit Yakalı ve Kamil Yavuz yer aldılar. Yarışmanın ilk ve ortaokul kategorisinde toplam 10 ödül bulunuyordu. İlk üç ödülün yanı sıra; Kadıköy Kent Konseyi ve Jüri Özel ödülleri de verildi. Ödül vermek üzere sahneye gelen Cihan Demirci söz alarak; "Yarışmadaki 10 ödülün 8'inin kız öğrenciler tarafından kazanıldığını, kızların erkekleri 8-2 hezimete uğrattığını, yarışmaya ciddi anlamda kız öğrencinin katılımı olduğunu" vurgularken "Tüm bunlar ülkemizde kadınların en fazla ezildiği dönemde oluyor" diye de ekledi. Yarışmada ödül kazanan 10 öğrenciden 9'u salondaydı. Sadece Ortaokul kategorisinde Elazığ'dan Jüri Özel ödülü kazanan Nisa Nur Demir gelememişti. 
Yarışmada ödül alan öğrencilerden üçü, dört jüri üyesiyle... 

İlkokul kategorisinde birincilik ödülünü Sinop'tan Didar Aşkın Ayrancıoğlu, Ortaokul kategorisinde ise birincilik ödülünü Bursa'dan Ada Perin Duran adlı kız öğrenciler kazandılar. Yarışmadaki 10 ödül 5 şehre dağıldı. 4 ödül İstanbul, 2 ödül Bursa, 2 ödül Eskişehir ve 1'er ödül de Sinop ve Elazığ'a gitti. Yarışmanın mimarı Asuman Toraman kısa bir konuşma yaptıktan sonra ödüllerin verilmesine geçildi. Yarışmada ödül kazanan öğrencilere ödüllerini yarışmanın salonda bulunan 4 jüri üyesi verdi. jüri üyesi Raşit Yakalı rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. Ancak sahne ödül töreni sonunda verilecek konserin 30 kişilik orkestrasının müzik aletleri ve sandalyeleriyle dolu olduğu için ödül töreni sahnenin önünde gerçekleşebildi. Bu da epeyce bir sıkışıklığa ve rahatça fotoğraf çekilememesine neden oldu. Keşke ödül töreni sahnenin üstünde olsaydı. Heyecanları yüzlerine vuran öğrenciler için sanırız çok daha güzel ve çok daha unutulmaz olurdu. 

Kadıköy Belediyesinin bünyesinde olan "Kadıköy Kent Konseyi"nin kendi çabalarıyla düzenlediği öğrencileri karikatür çizmeye teşvik eden bu anlamlı yarışmaya Kadıköy Belediyesinin özel bir ödülle bile, yani 2 plaketle dahi destek vermemesi de doğrusu gözden kaçmadı. Çocuklar ve gençler için bir Karikatür Evi hazırlamakta olan belediyeye yakışan hareket bu mu olmalıydı?.. Ödül töreninin sonunda 30 üyesi ile sahneye çıkan Big Bang Orkestrası salonu tamamen dolduran konuklara keyifli bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. 300'e yakın karikatürün katıldığı yarışmada 118 karikatür sergiye değer bulundu ve ödül töreniyle birlikte bu sergi de açılmış oldu. Yarışma sergisi 25 Mayıs'a dek CKM 3. Katında açık olacak.


KADIKÖY KENT KONSEYİ KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR...


Yarışmanın sergisi önünde karikatürcü dostlar ve jüri üyeleri birarada... 
Soldan sağa; Hakan Çelik, Musa Gümüş, Cihan Demirci, Murat Alpay, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Ekrem Borazan, Semih Balcı, Aşkın Ayrancıoğlu ve Kamil Yavuz... 

(18 Mayıs 2016-CKM)