15 Şubat 2016 Pazartesi

ÖLÜMÜNÜN 5. YILINDA ÇİZGİNİN BÜYÜK USTASI İSMAİL GÜLGEÇ'İ SEVGİYLE ANIYORUZ...

Yaşamı özellikle sağlık sorunları anlamında büyük mücadelelerle geçen İsmail Gülgeç ustayı, bundan tam 5 yıl önce, 15 Şubat 2011 tarihinde, henüz 64 yaşında yitirmiştik...  Çizgi roman ve karikatürün büyük ustası İsmail Gülgeç son yıllarında Çanakkale'de yaşıyordu. 1988-1989 ve 1991 yıllarında Karikatürcüler Derneği başkanlığı da yapan Gülgeç, başkanlığı döneminde derneğe uzak duran pek çok karikatürcünün dernekle ilgilenmesini, üye olmasını sağladı. Çalıştığı bütün kurumlarda çizer hakları konusunda müthiş titiz davranarak, sosyal haklar anlamında ödün vermeden örnek çabalar sergiledi. 

İlköğrenimi sırasında geçirdiği hastalık nedeniyle ömrü boyunca zorlu bir yaşam mücadelesi veren İsmail Gülgeç, dirençli insan olma anlamında da örnek bir insandı. Usta işi çizgisi ve özellikle müthiş deseniyle geride harika çizgi romanlar, karikatürler bıraktı. Gazetelerde, dergilerde çizdi, üretti... Hayvanlar'ı çizdi, İnsanlar'ı çizdi... Bu büyük ustayı ölümünün 5. yılında MİZAHHABER'de bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz... 

CİHAN DEMİRCİ-MİZAHHABER


İSMAİL GÜLGEÇ'TEN ANIMSAMALAR... 










Bir Karikatürcüler Derneği Gecesinde İsmail Gülgeç ve eşi Ayça Gülgeç yanyana... Arka planda; (soldan sağa): Cihan Demirci, Ferit Avcı, Semih Poroy ve Cem Kenan Öngü... (Ağustos 2000)