19 Kasım 2015 Perşembe

70 YAŞINDA YAŞAMINI YİTİREN KOMEDYEN-OYUNCU ATİLLA ARCAN TOPRAĞA VERİLDİ!..

Şu 2015 öylesine acı ve üzüntülerle dolu bir yıl oldu ki insan almaya doymadı. Haberi ilk önce kardeşi olan karikatürcü arkadaşımız Kemal Gökhan Gürses'ten aldık. Kemal Gökhan'ın ağabeyi, yılların usta oyuncusu, komedyeni, şovmeni Atilla Arcan (Gürses) da yılın kayıpları arasına karıştı. Uzun yıllar komediye, sahneye, mizaha emek veren 1945 doğumlu Atilla Arcan'ı 16 Kasım'da 70 yaşında geçirdiği kalp krizi sonrasında yitirdik. Atilla Arcan'ın cenazesi 18 Kasım'da Erenköy Galippaşa Camiindeki ikindi namazı sonrasında defnedildi. Atilla Arcan için, düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri eşi Gül, kızı Şebnem ile oğulları Barış, Uğur ve Özgür Arcan kabul etti. Törene, aralarında; Müjdat Gezen, Selami Şahin, Mine Koşan, Yalçın Menteş, Ferdi Akarnur, Fatih Mühürdar’ın da olduğu sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye katılan sanatçılardan Ferdi Akarnur, Arcan’ın değerinin bilinmediğini belirterek, "Çok önemli bir insanı kaybettik. Çok önemli bir dostumu, arkadaşımı, Türk tiyatrosunun çok önemli bir oyuncusu kaybettik. Bunlar yerine gelmiyor. Böyle bir değerdi Atilla Abi, ama öyle sakin bir köşede durduğu için de kendi değerini bulamadı, insanlar onu gerektiği yere getiremedi. Maalesef bizde biraz nankörlük herhalde var" dedi.

"Ateşböceği Ercan" olarak bilinen Ercan Bostancıoğlu ise, "Atilla, eşi emsali az bulunur bir taklit yeteneğine sahip bir kardeşimizdi. Geçen sene beraber Yapışık Kardeşler’de figüran oynadık. Atilla, nur içinde yat! Mekanın cennet olsun evladım! Çok duygu yüklüyüm" diye konuştu.

Törene katılan Müjdat Gezen de, "Bu 2015 inşallah çabuk gider. Çok arkadaşımızı yitirdik. Zeki Alasyası, Sümer Tilmaçı, Levent Kırcası. Çok sevdiğim bir arkadaşımız, Allah rahmet eylesin. Söylenecek bir şey yok" dedi.

Atilla Arcan’ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra omuzlara alındı. Daha sonra cenaze aracına konulan Arcan’ın cenazesi, Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Başta eşi, çocukları, Gökhan ve Hakan arkadaşlarımız olmak üzere tüm aileye başsağlığı diliyor, Atilla ağabeyin ışıklı ruhu şad olsun diyoruz... 

Cihan Demirci-MİZAHHABER