7 Temmuz 2015 Salı

MİZAHIMIZIN BÜYÜK USTASI RIFAT ILGAZ'I 22. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE YAŞAR KEMAL'İN SÖZLERİYLE ANIYORUZ...

MİZAHIMIZIN İKİ BÜYÜK USTASINI ARDI ARDINA ANIYORUZ HER YIL... ÇÜNKÜ AZİZ NESİN 6 TEMMUZ 1995'TE, RIFAT ILGAZ İSE 7 TEMMUZ 1993'TE VEDA ETTİLER DÜNYAYA... ÜSTELİK RIFAT ILGAZ, SİVAS KATLİAMININ DERİN ÜZÜNTÜSÜNE KAPILIP, O KATLİAMIN ACISINA DAYANAMAYIP, KATLİAMIN 5 GÜN SONRASINDA 7 TEMMUZ 1993'TE VEDA ETTİ DÜNYAYA... MİZAHIMIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNEMİNE AZİZ NESİN'LE BİRLİKTE DAMGASINI VURAN RIFAT ILGAZ USTAYI DA BİR KEZ DAHA SEVGİYLE ANIYORUZ...

7 TEMMUZ 2015'TE 22. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANDIĞIMIZ MİZAHIMIZIN BÜYÜK USTASI RIFAT ILGAZ HAKKINDA, BİR BAŞKA BÜYÜK USTA YAŞAR KEMAL'İN 1981'DE SÖYLEDİKLERİ:

" Ilgaz Usta, inanılmaz çilelerin, yiğitliklerin adamıdır. O, çağımıza onur veren namuslu kişiliklerden birisidir. Hiçbir çile, hiçbir acı, hiçbir engel, hiçbir bela onu insanlık yolundan döndürememiştir. Onun elinin değdiği her şey altın olmuştur. Mizah yazmıştır, en güzelini.

Şiir yazmıştır, ülkemiz şiirinin en güzel örneklerinden. Romanı, hikâyesi de öyle. O, bizim edebiyatımızın doruklarından biridir. Ama ne yazık ki, biz böylesine özverili, böylesine halkımıza timsal olmuş, böylesine büyük ustalarımızın kadrini ancak seng-i musallada biliriz.”

(27 Aralık 1981 Rıfat Ilgaz'ın 55. SANAT YILI ve 70. YAŞ KUTLAMALARI)