2 Haziran 2015 Salı

KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ'NİN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI...









MİZAHHABER - 1969 yılında kurulan, 2015 yılında 46. yılına ulaşan Karikatürcüler Derneği'nin olağanüstü genel kurulu, 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü, Cağaloğlu'ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Burhan Felek Konferans Salonunda yapıldı. Olağanüstü toplanan genel kurulda yapılan açık oylama sonucunda Karikatürcüler Derneği Genel Kurullarının bundan böyle 2 yılda bir olarak Nisan ayında yapılmasına karar verildi ve bu şekilde bir tüzük değişikliğine gidildi.

Genel kurul sırasında söz alan üyelerden; İbrahim Tapa, Cem Koç, Akdağ Saydut, Sait Kapıcıoğlu, Devrim Demiral, Erol Arısal, Yener Çakmak, İsmet Lokman, Muhittin Köroğlu, Abdülkadir Uslu, Kamil Yavuz, Mehmet Aslan ve Cihan Demirci'nin gündemle ilgili eleştiri ve görüşlerini belirtmelerinden sonra organların seçimine geçildi. Yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu daha önce olduğu gibi; Metin Peker, Mahmut Akgün, Selahattin Peksun, Burak Ergin, Seyfi Şahin'den oluştu. Derneğin Denetim Kurulu Üyeliklerine; Refik Tiniş, Salih Küçük, Nuhsal Işın tekrar seçilirken Disiplin Kurulu Üyeliklerine ise Vehbi Cem Koç, Ahmet Öztürklevent ve Faruk Karaçay seçildi. 


Olağanüstü genel kurul sonrasında Armada Otelde gerçekleşen yemek öncesinde derneğin eski başkanlarından, karikatürümüzün bir döneminin son büyük ustası Bedri Koraman'ın ölüm haberinin alınmasıyla, geceye bir hüzün düştü ve dernek yemeği keyifli geçmedi.