15 Nisan 2015 Çarşamba

"AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" PORTRE KARİKATÜR SERGİSİ, 20, İZMİR KİTAP FUARINDA, 18-26 NİSAN ARASI İZLEYİCİSİYLE BULUŞUYOR....

Mizah edebiyatımızın büyük ustası Aziz Nesin 2015 yılında 100 yaşında... Büyük usta Aziz Nesin ustanın 100. yaşı anısına aylar önce Mizahhaber'de ilan ettiğimiz, çok özel bir sergi ilk kez 20. İzmir Kitap Fuarında izleyicisiyle buluşuyor...  

Henüz çok genç bir yaştayken, 1984-85 yılları arasında Aziz Nesin ustayla yan yana çalışma onurunu yaşamış Mizah yazarı-karikatürcü Cihan Demirci’nin küratörlüğünde, Mizahhaber ve Tüyap Kitap Fuarı işbirliğiyle hazırlanan “Aziz Nesin 100 Yaşında” portre karikatür sergisi 18-26 Nisan 2015 tarihleri arasında 20. İzmir Kitap Fuarı'nda açık olacak... Aralık ayında Mizahhaber'de duyurusunu yaptığımız, 4 aydan fazla bir süre katılımı süren sergiye 67 çizerden toplam 88 portre geldi. İzmir Kitap Fuarında açacağımız sergi için gerçekleşen seçkiyle 49 çizerden 58 Aziz Nesin portresi 20. İzmir Kitap Fuarı'ndaki sergide yer aldı.

18-26 Nisan tarihleri arasında izleyicisiyle buluşacak olan sergide; Semih Poroy, Musa Kart, Vahit Akça, Kemal Buluş, Cihan Demirci, Muhittin Köroğlu, Ali Şur, Halil İ. Yıldırım, Semih Balcıoğlu, Musa Gümüş, Mine Yörük Aygün, Ferit Avcı, Sunder Erdoğan, Güngör Kabakçıoğlu, Kürşat Zaman, Murat Alpay, Lütfü Çakın, Halit Kurtulmuş Aytoslu, Bülent Karaköse, Birol Çün, Oğuzhan Kayan, Asuman Küçükkantarcılar, Raşit Yakalı, Zeynep Gargi ve daha pek çok çizerin Aziz Nesin anısına çizilmiş çizgi portreleri yer alıyor. Sergi 18-26 Nisan tarihleri arasında İzmir Kültürpark’ta gerçekleşecek 20. İzmir Kitap Fuarı sergi alanında izlenebilir. 

Bu serginin sonrasında, gelen tüm portrelerin sergileneceği "Aziz Nesin 100 Yaşında" Portre Karikatür Sergimizi ise bu kez sanal alemde açacağız. Bu özel sergi 2015 yılı içersinde daha sonra başka yerlerde de izleyicilerin karşısına çıkacak. BÜYÜK USTA AZİZ NESİN 100 YAŞINDA VE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR!.. ÇOK YAŞA SEN AZİZ NESİN!..


CİHAN DEMİRCİ 20. İZMİR KİTAP FUARINDA... 

Bu yıl 20. yılına ulaşan İzmir Kitap Fuarına 19 yıldır pek çok etkinlikle katılan mizah yazarı-karikatürcü Cihan Demirci, bu yıl Mizahhaber'in Tüyap'la birlikte düzenlediği "Aziz Nesin 100 Yaşında" Portre Karikatür sergisinin 18 Nisan Cumartesi günü, fuardaki açılışında bulunacak, 19 Nisan Pazar günü de sergi alanında mizahseverlerle buluşacak olan Cihan Demirci, 20. İzmir Kitap Fuarında, 20 Nisan Pazartesi ve 21 Nisan Salı günleri ise, 2. Salonda bulunan Kırmızı Kedi Yayınevinde, saat:12-14 arasında çocuk kitaplarını imzalayacak.