10 Mart 2015 Salı

AZİZ NESİN 100 YAŞINDA PORTRE KARİKATÜR SERGİSİ" İÇİN KATILIM SÜRESİNİ SON KEZ OLMAK ÜZERE 25 MART AKŞAMINA DEK UZATTIK!..

MİZAHHABER'in düzenlediği "AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" portre karikatür sergisi için son katılım günü olarak daha önce 10 Mart tarihini bildirmiştik ancak çizmeyi arzu ettiği halde henüz çizememiş kimi çizer arkadaşların da isteği doğrultusunda ve Aziz Nesin ustanın adına yakışacak düzeyde ve sayıda bir katılım olması adına bu süreyi 25 Mart 2015 Çarşamba akşamına dek uzattık. Bu uzatma artık son uzatmadır, yani bu tarih kesin tarihtir... 

Şunu da belirtelim; şüphesiz her yollanan portreyi sergimizde kullanmak gibi bir durumumuz yok. Portrenin Aziz Nesin adını taşıyan bir sergiye yakışır düzeyde olması ve Aziz Nesin'e benzemesi tabii ki ilk önemli koşuldur. Bu arada bazı çizerler fotoğraf üzerinde biraz oynanmış olan ve fotoğraf olduğu çok açık bir şekilde belli olan portreler yolluyorlar, bunları sergimizde kullanamayacağız, zira bu sergide öncelikli amaç portrenin "çizgi" portre olmasıdır. Bir başka husus, en az 300 dpi (JPEG) olmasını rica etmemize rağmen bize son derece düşük çözünürlükle portre yollayanlar, bu çizerlerin portreleri sanal alemde açılacak sergide kullanılsa bile, açılacak reel sergilerde kullanma olanağı olmayacak. Eğer bir terslik olmazsa "Aziz Nesin 100 Yaşında" portre karikatür sergimizi ilk kez Nisan ayındaki İzmir Tüyap Kitap Fuarında açacağız. Bu konuda fuara başvuruda bulunduk. Serginin tarihi Mart sonunda kesinlik kazanacak. Bu sergi daha sonra da başka yerlerde açılacak, kısacası 2015 yılının sonuna dek ülke içersinde epeyce yeri dolaşacak. 

Çizer arkadaşlarımızdan; 25 MART 2015 akşamına dek,mizahhaber@gmail.com mail adresimize, AZİZ NESİN ustanın, en az 300 dpi. taranmış (JPEG Formatlı) çizgi portrelerini bekliyoruz. Çözünürlüğün yüksek olması çok önemlidir. Yukarda da değindiğimiz gibi düşük çözünürlüklü portreler sanal alem dışında kullanılamayacaktır. Yolladığınız portrede adınızı-soyadınızı açık olarak belirtiniz. Siyah-beyaz, tek renk, ya da renkli fark etmez, portreniz isterseniz bir karikatür formunda da olabilir.


AZİZ NESİN gibi bir büyük mizah ustasına yakışacak sayıda karikatürcü arkadaşımızın katılımını beklediğimiz sergi için dediğimiz gibi 25 Mart 2015 tarihine dek (Bu tarih son ve kesin tarihtir) Aziz Nesin karikatür portrelerinizi bekliyoruz... Haydi kalem başına!.. 

AYRINTILI BİLGİ VE ÇİZİM SIRASINDA YARARLANABİLECEĞİNİZ ZENGİNLİKTEKİ AZİZ NESİN GÖRSELLERİ İÇİN MİZAHHABER LİNK ADRESİNE TIKLAYINIZ: http://mizahhaber.blogspot.com.tr/2014/12/cizerlerimize-mizahhaberden-cagri-aziz.html