15 Ekim 2014 Çarşamba

ORHAN ÖNAL SERGİSİ 15 EKİM'DE AYVALIK'TAKİ KARİKATÜRLÜ EV'DE AÇILIYOR...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Oktay Ekinci ölümünün 1. yılında Ayvalık’taki Oktay Ekinci Karikatürlü Ev’de açılacak olan Orhan Önal karikatür sergisiyle anılıyor. Cumhuriyet gazetesinin eski çizerlerinden olan Orhan Önal’ın karikatürlerinden oluşan sergi 15 Ekim Çarşamba günü açılıyor.

Geçen yıl 15 Ekim’de yitirdiğimiz Eski Mimarlar Odası Genel Başkanı mimar Oktay Ekinci, kente karşı işlenen suçlara karşı, kültürel ve doğal varlıkların korunması için farkındalık yaratmak için uğraşmıştı. Kamil Masaracı’nın öncülüğünde Türkiye’nin değişik yerlerinde 2008 yılından bu yana açılan Karikatürlü Ev’lerden birisi Ayvalık Belediyesi’nin desteğiyle bu yılın ocak ayında Oktay Ekinci adına Ayvalık’ta açılmıştı. Karikatürlü Ev’de Ayvalıklı çocuklar ve gençlerle karikatür atölye çalışması yapılıyor, sergiler düzenleniyor.

Ayvalık'ta bulunan Karikatürlü Ev'deki Orhan Önal sergisi 15 Kasım’a kadar gezilebilir. 
1930 doğumlu çizer Orhan Önal pek çok dergi ve gazetede çalıştı, çizerliğinin yanı sıra uzun yıllar çizgi bantların ve karikatürlerin kaligrafistliğini üstlendi. 

Orhan Önal'la bugüne dek yapılmış tek ve kapsamlı bir söyleşi Cihan Demirci tarafından yapılmış ve 8 Ocak 2010 tarihinde MİZAHHABER'de yayınlanmıştı. Arzu edenler bu söyleşiyi şu link adresinden okuyabilirler:  http://mizahhaber.blogspot.com.tr/2010/01/ciha-n-demirci-orhan-onalla-konustu.html