14 Ekim 2014 Salı

KARİKATÜR YÜZÜNDEN 3 AY 3 GÜN HAPİS YATAN KARİKATÜRCÜ MEHMET DÜZENLİ'YE ŞİMDİ DE 5000 LİRALIK TAZMİNAT DAVASI...

MİZAHHABER - Antalya'nın Serik İlçesi’nde yaşamını sürdüren karikatürist Mehmet Düzenli’ye, çizimlerinde hakaret ettiği suçlamasıyla ceza davası açıp kazanan Adnan Oktar, Mehmet Düzenli'ye bu kez de tazminat davası açtı.

Serik’te ahşap karikatürler yapmakta olan karikatürist Mehmet Düzenli, ’Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar’a karikatürle hakaret ettiği gerekçesiyle Serik 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak, 10 Nisan 2014 tarihinde 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bununla da yetinmeyen Adnan Oktar, Haziran ayında cezaevine giren ve cezasını tamamlayarak çıkan Düzenli hakkında bu kez de 25 Ağustos’ta, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 26’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 5 bin liralık tazminat davası açtı.

Mehmet Düzenli, "Önceki davadan 3 ay 3 gün hapis yattım. Şimdi de Adnan Oktar 5 bin TL’lik İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bana dava açtı. Ben Adnan Oktar’ın şahsına alanen hiçbir çizimimde küfür etmedim. Karikatür ve mizahın dışında Adnan Oktar’ın televizyonunda müritleriyle birlikte sergiledikleri durum komedi gibi zaten" dedi.

Kendisine komik gelen unsurları çizdiğini belirten Düzenli, "Düşünce özgürlüğü varsa eğer, ben de bir konu hakkındaki düşüncelerimi sanatımı kullanarak ifade etme özgürlüğüne sahibim. Maddi durumu pek iyi olmayan bir sanatçıyım. Türlü imkansızlıklar içerisinde sanatımı icra etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Karikatürcü Mehmet Düzenli'nin  başına gelenleri MİZAHHABER'de daha önce de haber yapmıştık. Bu haberi de Vatan gazetesinin sitesinden aldık. Mehmet Düzenli'den öğrendiğimize göre, ne yazık ki başta LEMAN dergisi olmak üzere mizah dergileri, Mehmet Düzenli'nin başına gelenleri haber bile yapmamışlar. Ülkede yaratılan korku ve baskı ortamının geldiği acı nokta bu olsa gerek. Karikatür ve düşünce özgürlüğü uğruna hapse girmek durumunda kalmış olan Mehmet Düzenli şimdi 5000 liralık tazminat davasıyla uğraşmak zorunda. "Yeni Türkiye" düşünce özgürlüğü  konusunda kendi tarihini yazmaya devam ediyor anlayacağınız.