1 Temmuz 2014 Salı

MİZAHHABER 7 YAŞINDA!..


Sevgili MİZAHHABER okurları, takipçileri... Bugün 1 Temmuz 2014... Bugün MİZAHHABER'in 7. yılı geride kaldı. 7 yıl önce bugün; 1 Temmuz 2007 tarihinde yayına geçtiğimizde internet ortamında, karikatür ve mizah dünyasının içinden bu denli özel haberler veren bir blog site daha yoktu. Zaten böyle bir şey olmadığı için başlamıştık Mizahhaber'in yolculuğuna. Gazete ve dergi karikatürleriyle, özel çizilmiş karikatürleri yayımlamanın ötesinde mizah ve karikatür dünyasında yaşanıp, çoğu haber bile olmayan pek çok konuyu 
Mizahhaber 7 yıllık mizah yolculuğu boyunca gündeme getirdi. Bu mütevazı blogta, 7 yıldır pek çok haberimiz internet sitelerinde, gazetelerde, dergilerde, sosyal medyanın her alanında "kaynak" haber olarak kullanıldı. Mizahhaber, günlük "tıklanma" oranlarıyla da mütevazı bir blog olarak oldukça iyi yerlerde seyretmektedir. 

MİZAHHABER, 1 Temmuz 2007'de internet üzerine yayına girerken ilk verdiği haberler işlerinden atılan iki karikatürcü arkadaşımızla ilgiliydi. Emre Ulaş ve Erdal Alay... O dönem biri Radikal'den, diğeri ise Posta gazetesinde işlerinden olmuşlardı. MİZAHHABER onların haberlerini internet medyasında ilk kez duyurarak yayına geçmişti... Bu özelliğimizi mümkün olduğunca sürdürmeye çalıştık. Mizah ve karikatür dünyasında yaşanan yanlışların, hataların, hastalıkların altını çizen, cesurca haberler yaptık, dosyalar hazırladık. Başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz, okuyamayacağınız haberler yayımladık. Yandaş ve yalaka medyanın dışında kalan medyanın da aslında pek bir işe yaramadığını size gösterdik. Bu anlamda dalına bastıklarımızdan, gerçek yüzlerini ortaya döktüklerimizden an geldi hakaretler yedik, küfürler işittik, onların ipe sapa gelmez iftiralarını gülerek izledik. Hiçbir kurumla, dernekle, şahısla göbekten bir menfaat bağımız olmadığı için, özgür ve bağımsız olduğumuz için çekinmeden her türlü haberin altına imzamızı attık.

SÜREKLİ EMEĞİ ÇALINAN, KOPYALANAN BLOG: MİZAHHABER...


MİZAHHABER'in 7 yıllık yolculuğunda özellikle "emek hırsızları" ile başı hep dertte oldu. Bu ülke özgün birşeyler yapmaya çalışanı, emek vereni, ter dökeni pek sevmez bunu iyi biliriz. O yüzden yoğun emek vererek, üstelik hiçbir maddi karşılığı olmadan, sadece mizah ve karikatür sevgisiyle hazırladığımız MİZAHHABER bloğumuzu birebir kopyalayıp, babasının malı gibi kullanmaya kalkanlar oldu. Bütün haberlerimizi, ürünlerimizi kendi haberleriymiş gibi kullanan gerçek adı belirsiz, kimliğini ortaya koyacak yüreği bile olmayan zavallılar çıktı sanal alemin karanlık dehlizlerinde karşımıza. Ülkedeki yargının sakat haline güvendikleri çok açıktı bu adları bile belirsiz zavallıların.

MİZAHHABER, yayımladığı karikatürcülerle çoğu zaman kontak halinde oldu hep, karikatürcü arkadaşlarımızın bir kısmı karikatürlerini bize bizzat iletti, karikatürlerini kullandığımız arkadaşlarımızı çoğunlukla haberdar ettik. Bu anlamda 7 yıldır Mizahhaber'e karikatürleriyle ve yazılarıyla katkıda bulunan tüm mizahçı-karikatürcü arkadaşlarımıza, dostlarımıza da teşekkür ederiz.

MİZAHHABER, 7 yıllık yolculuğunda bir önemli süreci daha başlattı. 7 yıl öncesinde aramızdan ayrılan mizah ustalarının çoğu zaman anımsanmıyordu bile, Mizahhaber'le birlikte bu anma ve anımsama çok daha ciddi bir hale gelmiştir. Bu anlamda yitirdiğimiz isimlerin ölüm tarihlerinin yer aldığı bir liste hazırladık, bu listeyi bloğumuzun sağ bölümünde yayımladığımız günden beri, artık o listeye bakarak anma günlerini takip edenler olduğunu da iyi biliyoruz.

Bu 7 yıllık süreç içersinde neler yaşamadık ki... Örneğin geçen yıl ülke tarihinde müthiş izler bırakacak bir süreç yaşadık, önceliğini; özgür,bağımsız ve muhalif gibi üç sözcükte gizli tutan; Mizahhaber, bu süreç başladığından beri özel bir yayın yaptı ve ağırlıklı olarak; direniş mizahına yer verdi. Hayatlarımızı değiştirebilecek bir sürece mizahın muhalif gücü ve ince zekasıyla destek vermekten onur duyduk.

MİZAHHABER, bir Temmuz gününde, bir başka deyişle Temmuz'un 1'inde yayınına özellikle başlamıştır. Temmuz, mizahçıları çok fazla yitirdiğimiz, acıları çok fazla yaşadığımız bir aydır. 2007 yılında bu nedenle 1 Temmuz'u seçtik yayına başlamak için. 2 Temmuz karanlığının öncesinde mizahın aydınlık yüzüyle merhaba demek istedik mizah okuruna.

MİZAHHABER, 7 yıllık yolculuğu sonunda mizah tarihimize ciddi anlamda bir bilgi ve belge birikimi sunmaktadır... Mizahhaber 7 yıllık yolculuğunda yaptığı özel haberlerle, mizah tarihine ışık tutacak yazı ve araştırmalarıyla bu anlamda dikkate değer bir mizah arşivi barındırmaktadır. Zaten gördüğümüz odur ki mizah üzerine kafa yoran, çalışma yapan, tez çalışması yapanların da sıkı kaynaklarından biri olma yolundadır.  7 yılda binlerce haberimizi, çizgimizi, yazımızı takip eden, bize ses ve destek veren, bu zorlu ve mizah sevgisinden öte karşılıksız yolculukta bizi yalnız bırakmayan tüm Mizahhaber takipçilerine, katkı sağlayanlarına bir kez daha teşekkürler...

Bir laforizmamızda demiştik: "Gülmesini bilen aslında hüznüne de güç katar!".. Hüzün ağırlıklı bir toplum olmamıza rağmen, mizahımızın ne denli güçlü ve farklı olduğunu biliyoruz, mizah başka ülkelerde sadece bir eğlence alanı olabilir ama bu "akla ziyan" ülkede üzerine düşen yük çok daha fazladır, kapsadığı alan çok daha derindir.


MİZAHHABER, FACEBOOK GRUBUYLA DA NETTEKİ MİZAHIN HER AN İÇİNDE...


Bu arada 7 yıl önce yayınına http://mizahhaber.blogspot.com adresinde başlayan ve devam eden Mizahhaber, 2 yılı aşkın bir süredir beri ciddi ağırlık verdiği Facebook grubuyla da hizmetinizde... Facebook grubumuz: https://www.facebook.com/groups/19486638696/ adresinde Mizahhaber bloğunu da sollayacak düzeyde bir malzeme ile yayınını sürdürüyor. Facebook grubumuzun üye sayısı 5.500 civarındadır ve burada güzel olan şudur ki, sizi biz haberiniz olmadan üye yapmıyoruz, yoksa bu sayı 10 katı bile olurdu. Derdimiz kalabalık değil niteliktir ne dde olsa. Mizahhaber Facebook üyeleri, kendileri üye olmak isteyip de üye olanlardır, bunun da altını çizelim...

7. yılımızda bu akla ziyan ülkede kalan tek yaşam sevincimiz olan mizahın bize verdiği güçle bir kez daha haykıralım o zaman: "YAŞASIN MİZAHIN, BAŞKA HİÇBİR YERDE BULUNMAYAN O YAŞAM SEVİNCİ VE O BENZERSİZ MUHALİF GÜCÜ!.." 


7. yaşımızda; tüm okurlarımıza, takip eden, izleyen, destek veren, katkıda bulunan herkese bir kez daha mizah dolusu teşekkürlerimizle...

MİZAHHABER ADINA CİHAN DEMİRCİ