17 Haziran 2014 Salı

KARİKATÜRSÜZ MİZAH DERGİSİ TAPİR ÇIKTI!

Yayın yönetmeni Fatih Solmaz'ın deyişiyle "Karikatürü reddeden" aylık bir yeni bir mizah dergisi Tapir çıktı. Tapir'in en önemli özelliği; fotoğraf, grafik tasarım, fotoşop ve yazıyla mizah yapmayı deneyecek olması. Tapir'de karikatür yer almayacak.

Aylık mizah dergisi Tapir 48 sayfalık bir mizah dergisi. Penguen grubunun çıkardığı Tapir'in kadrosunda şu
 isimler yer alıyor: Yiğit Karaahmet, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, mizah yazarı Şükrü Yavuz, mizahçı senarist Kemal Kenan Ergen, Hakan Köksal, Şok Haber’in yaratıcısı İlker Arslan, Beyaz Show’un uzun yıllar yazarlığını yapmış Güray Ölgü, Bobiler Org’un montecisi Taner bey abi, mizahçı Emre Özbay, Lombak ve Kemik dergilerinin çizeri Tolga Sümer, yönetmen Faruk Karaçay, sosyal medyada mizah yapan Kılavuz Karga. 

Artık tamamen nette dönen görselliğin daha da öne çıktığı bir dönemde karikatürün görsel gücünü reddetmek ve sadece fotoğrafla ve fotoşopla mizah yaparak, bu işi zamanın hızına uygun sürdüren internet mizahıyla başa çıkabilmek tabii ki hiç kolay değil, zira Tapir haftalık da değil aylık bir dergi. Öncelikli derdi güncellik olmasa da, sadece komiklik olsa da, ayda bir çıkarak, anda bir mizah üreten net mizahı karşısında Tapir'in neler yapabileceğini şüphesiz zaman gösterecek. 

Tapir dergisinin yayın yönetmeni Fatih Solmaz'la yapılmış bir röportajın link adresine tıklayarak dergi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:   http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/26606298.asp