5 Haziran 2014 Perşembe

İZMİR KARİKATÜRCÜLER PLATFORMU'NDAN BASIN BİLDİRİSİ...

Hürriyet Gazetesi Çizeri Latif Demirci’nin çizdiği bir karikatür yandaş medya tarafından manşette haber yapıldı. Gazetenin internet sitesi Demirci’nin karikatürünü ”İşte o haddini bilmez çizerin skandal karikatürü” başlığı ile verdi. Gazete patronu Aydın Doğan’ı da hedef alan haberde, bir reklam filminden esinlenen karikatürün, halkı ve iktidarı küçük düşürdüğü iddia edildi.

Yakın tarihimizde, Musa Kart’ın Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan “Kedi” karikatürü ve Penguen Dergisinin “Tayipler Alemi” kapağına dava açılmasıyla başlayan karikatüristler üzerine baskı, en son Yurt Gazetesi Çizeri Serdar Günbilen’in ceza almasına neden oldu. Gezi Parkı Direnişi karikatürlerinin Aydın- Didim’de sergilenmesi, Karikatürist Mehmet Gölebatmaz’a dava açılmasıyla sonuçlandı.

İzmir Karikatürcüler Platformu olarak bu tür baskı ve çirkin saldırıları kınıyoruz. Hiçbir karikatüristin ceza almasını istemiyoruz. Hedef gösterilerek işinden, aşında olmasına ve göz yumulmasına hayır diyoruz. Başta karikatür sanatçıları olmak üzere, kurum ve kuruluşları duyarlı olmaya çağırıyoruz.


İZMİR KARİKATÜRCÜLER PLATFORMU

Mustafa YILDIZ- Dönem Sözcüsü