21 Şubat 2014 Cuma

DEPREM VERİLERİNDE DE "HAYL RİCHTER" DÖNEMİ BAŞLIYOOOR!..


CİHAN DEMİRCİ YAZIYOR.... Şimdi haber MİZAHHABER haberi diye işin içinde mizah filan var zannedeceksiniz... Ama mizaha epeydir gerek filan kalmadı, malumunuz bu ülkede...Bu satırların yazarı taaa 90'lı yıllarda "Hayat Mizahı Kaç Geçiyor" başlığı altında sayısız yazı kaleme alıp, mizah adına çok önemli bir tehlikeyi haber vermişti, hayatın abuklukları mizahı daha 90'lı yıllarda sollamaya ve tur bindirmeye başlamıştı zira... Sonra torbadan AKP çıktı ve son 12 yılda bu abukluklar zirve yaptı, tavan yaptı hatta bu da yetmedi tavanı deldi!!!! 

Efendim malumunuz ülke artık torba yasalarla idare ediliyor. Tayyip bey elini torbaya atıyor, o gün torbadan ne çıkarsa, yani canı hangi yasayı isterse, al sana yasa oluyor!.. Meclis'te kabul edilen (bugüne kadar reddedilen bir şey var mı ki, kabul edilen nedir o da ayrı bir konu) son torba yasadan ne çıktı dersiniz?..  Bundan sonra depremlerin şiddet, büyüklük gibi verilerini de kamuoyuna resmi olarak sadece kim duyuracakmış... Tahmin etmeye bile gerek yok... Tabii ki Başbakanlık... Uzun ismi şöyle oluyor: "Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı" Ama biz aramızda ona kısaca "RTE" diyoruz... 

Evet, anlayacağınız son derece bilimsel bir konuda daha devreye gene "orası" giriyor... Kısacası; DEPREMDE DE YALAN VE ŞAİBE DEVRİ BAŞLIYOR... Bu ülkeyi iyi tanıyan, richteri yüksek bir mizahçı olarak ben zaten çok uzun yıllar önce "HAYL RİHTER" diye bir sesleniş uydurmuştum... Ahaaa, işte şimdi tam yerine oturdu... Hadi bakalım bundan sonra yerle bir olan, pek çok ölü olan bir deprem olduğunda bile rihter verileri tıpkı enflasyon verileri gibi çıkacaktır... En düşük rihterli depremlerin bile öldüreceği günler yakındır anlayacağınız... O halde bu ülkeye yakışan sözcüklerle bitsin bu yazı: "HAAAAAAAAAAAYYYYYYLLLLL RİİİİİİİİHTEEEERRR!"