25 Eylül 2013 Çarşamba

KARİKATÜR BALONLARINA YILLARDIR HAYAT VEREN ŞEVKİ SAYIŞMAN'IN "BALON" OLMAYAN DURUM GÜNCELLEMESİ...

Mizah dergilerinde yok olmak üzere olan bir işi yıllardır tek başına inatla sürdüren sevgili emekçi arkadaşımız, kaligrafist Şevki Sayışman, Facebook'taki sayfasında, şu durum güncellemesini paylaştı: 

"11 yıldır emek verdiğim PENGUEN DERGİSİNDEN maalesefki hiçbir neden olmadan kapıya konulmuş bulunmaktayım...baloncu ve börekçi şevki bundan sonra UYKUSUZ DERGİSİNDE balonlarına devam etmektedir..."

Penguen, önemli bir geleneği terk ederek bilgisayar fontlarına yenik düşmüş Şevki'nin verdiği bilgiye göre. Oysa bu ülkede balon yazarı olarak sayabileceğimiz topu topu bir kaç tane isim gelir hemen aklımıza; Orhan Önal, Nezih Dündar, Rıza Külegeç, Fatih Kaan ve Şevki Sayışman... Orhan ağabey bu işin duayenidir, yıllarca balon yazarlığı yapmıştır ama basın onun da işini bitirmiştir. Orhan ağabeyle yaptığım tarihi bir röportajı bir kaç yıl önce MİZAHHABER'de yayınlamıştım. Nezih Dündar da yıllarını verdi bu işe, Gırgır'ın ilk balon yazarı oydu. Pek çok dergide balon yazdı. Rıza Külegeç de Gırgır'ın unutulmaz balon yazarıdır, bu işleri bırakalı ve Bodrum'a yerleşeli yıllar oldu. 

Şevki Sayışman ise çok uzun yıllardır Gırgır'dan, Leman'a, Penguen'den Uykusuz'a dek bildiğimiz tek kişi olarak kalmıştır bu alanda. Yok olmaya yüz tutmuş bir güzelliği yaşatmamız gerekirken bu yaşanan gerçekten üzücü ama güzel olan şu ki, Şevki arkadaşımız bu durum güncellemesini paylaştıktan sonra sadece 2 saat içinde 133 kişinin beğenisi ve 56 kişinin yorumu düştü yazdığı metnin altına, bu sayı daha da artacaktır. 

Şevki ile zamanında çalışmış bir mizahçı olarak bendeniz de Şevki arkadaşımızın bu metninin altına şu satırları yazdım:

"Sevgili kardeşim Şevki, Orhan Önal abiden sonra bir tek sen kaldın bu kadar uzun süre bu işi yapan, bildiğim tek örneksin, seni korumaya almak varken bu yapılan hiç hoş değil ama dergiler dışa o kadar kapalı ki, cemaat gibi oldular epeyce bir süredir, umarım en genç ve en önde giden dergi olan UYKUSUZ aynı hatayı yapmaz. Güncellemeni MİZAHHABER'de de paylaştım..."

Cihan Demirci- MİZAHHABER

Şevki Sayışman Uykusuz'da balon yazarken...