6 Haziran 2013 Perşembe

MİZAHHABER GEZİ PARKINDAN BİLDİRİYOR...

SOSYAL MEDYADAKİ GENÇLER DE, BREZİLYALI ÇİZER CARLOS LATUFF DA "DİRENİŞ" MİZAHINDA, KARİKATÜRLERİNDE TÜRK ÇİZERLERE FARK ATTI!

MİZAHHABER- Cihan Demirci ve MİZAHHABER dün de Gezi Parkındaydı. Gezi Parkında ve çevresinde günler sonra Polis görünmüyordu, bu yüzden müthiş bir şenlik havası ve coşku vardı... Binlerce insanla tam bir şenlik havası yaşayan Gezi Parkı bu ülkenin sabrı taşmış insanlarının sığınma alanı artık. 11 yıldır bir zorba iktidarın baskısı altında "höt-zöt" şeklindeki bitmek bilmez emirleri altında yaşamak zorunda kalan insanlar, özellikle gencecik insanlar tüm isyanlarını ve direniş ruhlarını yanlarına alıp gelmişler bu parka... Artık tüm Türkiyede olduğu gibi...Gezi Parkında hani bir lunaparak eksik, tam bir karnaval yaşanıyor orda. Parktaki aktivitelerden bir tanesi de küçük çaplı portatif bir karikatür sergisi olmuş. Sergiyi hızla hazırlayanlar sosyal medyadan aldıkları çıkışları kullanmışlar. Mizahhaber'in facebook grubunda da daha önce yayımladığımız Brezilyalı çizer CARLOS LATUFF'un tam 3 karikatürü yer alıyor bu küçük karma sergide. 
Latuff, ta Brezilyalardan kısa sürede "EN 3 KARİKATÜR" çiziyor ve Türk karikatürcülerine adeta tur bindiriyor. Dün 5 Haziran günü Gezi Parkında biz 3 karikatürcü; Cihan Demirci, Hasan Seçkin, Vahit Akça, sesi ve çizgisi çıkmayan her çizeri Gezi Parkı Direnişi için çizmeye davet ediyoruz. Ortalarda görünmeyen karikatürcülerimizden de artık ses ve çizgi bekliyoruz. Gün çizgilerimizle-yazılarımızla-mizahımızla bu direnişe ses vermek, destek olmaktır. Hani şunu da söyleyelim. Sosyal Medyada öylesine müthiş bir mizahla karşı karşıyayız ki, bu mizahın çoğunu da aslında mizahçı olmayan insanlar yapıyor. 

Cihan Demirci bu noktada şu notu ekliyor bu yazıya: "Bu ülkede yıllarca 'HAYAT MİZAHI KAÇ GEÇİYOR' başlığı altında onlarca söyleşi yaptım, yazı yazdım, hayatın mizahı solladığını kanıtlayarak ama son bir haftadır şunu görüyorum ki, direnişçi gençler de mizahı solladılar... Mizahçı-karikatürcü onların sosyal medya hızı sayesinde yayan kaldı. Bunu görmek ve söylemek bize düştü. Hadi silkin artık sen de karikatürcü-mizahçı arkadaş, yoksa bu gençler sana tur bindirmeye devam edecek!!!!"

GEZİ PARKINDAN MİZAHHABER  İZLENİMLERİ...

Gezi Parkının her yerinde mizah ve coşku var... Bakın günün anlam ve önemine uygun bir slogan: "NEŞE DİRENİŞİN KAHKAHASIDIR" (Fotoğraf: Cihan Demirci)

Üç çizer Gezi Parkında... Vahit Akça, Hasan Seçkin ve Cihan Demirci...

Nazım da "Ceviz Ağacı" olmuş Gezi Parkında...(Fotoğraf: Cihan Demirci)
Gezi Parkında Polis olmayınca, şiddet de olmuyor, onun yerine bir şenlik havası, bir karnaval havası hakim, sürekli coşku, müzik ve zorba bir iktidardan bunalmış gençlerin sloganları uçuşuyor Gezi Parkında... (Fotoğraf: Cihan Demirci)
Gezi Parkı insan kaynıyor...Ordaki ağaçlar gözyaşları içinde izliyor olmalı, kendilerine sahip çıkan bu coşkulu ve tepkili insanları...Özellikle nitelikleri yüksek, eğitimli, ve "çapulcu" üniversiteli gençlerin çok fazla olduğunu görmek insanı mutlu ediyor karşımızdaki vandal Faşizme karşı!.. (Fotoğraf: Cihan Demirci)
Gezi Parkında özellikle 5 Haziran günü adeta para geçmiyordu, müthiş bir dayanışma içinde herkes oraya getirdiği yiyecek bir şeyleri paylaşıyordu insanlarla...
Hasan Seçkin, Cihan Demirci ve Vahit Akça, Taksim Meydanında...Arkadaki AKM binasına dikkat...Onu da yok etme peşindeler zira... Üzerini böyle slogan dolu görmeyeli kaç yıl olmuştur o binanın...

Taksim'de ters dönmüş arabalar öylece duruyor, tek taraflı savaşın izi olarak... İşte ters dönmüş bir araba ve üzerindeki yazı... (Fotoğraf: Cihan Demirci)
İNSANINA SON BİR HAFTADA HER ÇEŞİT GAZI REVA GÖRENLERE MİZAHLA DİRENİYOR İNSANLAR... TAKSİMDE, GÜMÜŞSUYUNDA BÜTÜN DUVARLAR SİLME YAZIYLA DOLU... BAKIN BURADA DA; GAZIN ÇİLEKLİSİ BEKLENİYOR!.. (fotoğraf: Cihan Demirci)
Ve Gümüşsuyundaki bir barikatın önünde üç çapulcu karikatürcü, zafer işareti değil Cihan Demirci'nin deyimiyle: "İKİ AYYAŞ İŞARETİ" yapıyorlar...
DİRENMEYE DEVAM TAKSİM, DİRENMEYE DEVAM TÜRKİYE!..

TÜM BU FOTOĞRAFLARIN VE YAZILARIN, İZLENİMLERİN ÇOK DAHA FAZLASI, FACEBOOK ÜZERİNDEN DE "MİZAHHABER" GRUBU OLARAK YAYIN YAPAN MİZAHHABER FACEBOOK GRUBUNDADIR...

MİZAHHABER FACEBOOK GRUBU LİNK ADRESİ: