22 Nisan 2013 Pazartesi


"ŞİDDET TOPLUMU OLDUK" KONULU 3. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ HALİT KURTULMUŞ'UN OLDU

Konusu; "Şiddet Toplumu olduk" başlığını taşıyan 3. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasının 20 Nisan 2013 tarihinde alfabetik sırayla; Ferit Avcı, Ercan Akyol, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut'tan oluşan seçici kurulun toplantısı sonucunda ödül almaya ve sergilenmeye hak kazanan karikatürler belli oldu. Yarışmada 3 bin TL'lik birincilik ödülünü Bursa'dan Halit Kurtulmuş, 2.300 TL'lik ikincilik ödülünü İzmir'den Bayram Bağcı, 1.700 TL'lik üçüncülük ödülünü Ankara'dan Hümeyra Altunışık kazandılar. 

Yarışmanın seçici kurulu Antalya'daki değerlendirme toplantısı sırasında...


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Antalya Karikatür Yarışmasının seçici kurulu 20 Nisan 2013 Cumartesi günü Antalya AKM'de toplandığında seçici kurulun önüne 215 çizerin 387 karikatürü geldi. Yarışma seçici kurulu önce "18 Yaş altı kategorisi"ndeki karikatürleri değerlendirdi. Antalya karikatür yarışmasını 3 yıl önce başlatırken, öncelikli hedefi yeni, henüz tanınmamış karikatürcülerin ortaya çıkması olarak belirleyen bu yarışma 3. yılında amacına ulaşmıştı. Çünkü ilk yılla birlikte başlayan genç çizer katılımı bu yıl zirveye çıkmış bir haldeydi. Espri bulma açısından doğurgan bir konu olan, "Şiddet Toplumu Olduk" başlığı genç karikatürcü adaylarının bu yarışmaya yoğun bir şekilde katılımını sağlamıştı. Bu nedenle 5 kişiden oluşan yarışma seçici kurulu 3 adet ilan edilen "Jüri Özendirme Ödülleri"nin sayısını bu yıl 6'ya çıkardı. Bu tür insiyatif kullanmaların diğer jürilere de örnek olması dileğiyle diyelim. 

Bu yıl yarışmanın geçen yıllara oranla biraz geç ilan edilmesi nedeniyle daha düşük bir katılım beklerken, gayet iyi bir katılımla karşılaşan seçici kurul, yarışmadaki 5'i para ödülü olmak üzere toplam 14 ödülün sahibini belirledi. 4 Mayıs Cumartesi günü ödül töreni gerçekleşecek yarışmada ödül alan 14 karikatürle birlikte toplam 52 karikatür sergilenmeye değer bulundu. 

3. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASINDA ÖDÜL KAZANAN İSİMLER ŞÖYLE SIRALANDI...

Birincilik Ödülü (3000 TL para ödüllü): 
Halit Kurtulmuş - Bursa
İkincilik Ödülü (2300 TL para ödüllü): 
Bayram Bağcı - İzmir
Üçüncülük Ödülü (1700 TL para ödüllü): 
Hümeyra Altunışık - Ankara

Mansiyon (1000 TL para ödüllü): Aytur Şahinbay - İzmir
Mansiyon (1000 TL para ödüllü): Ali Bulca - Ankara

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü: 
Cafer Yıldırım - Antalya
Güngör Kabakçıoğlu özel Ödülü: 
Tufan Burhan İleri - Balıkesir
Jüri Özel Ödülü: Recep Özcan - Bursa

18 YAŞ ALTI "JÜRİ ÖZENDİRME ÖDÜLLERİ"
Leyla Demir - Çorum (11 yaş)
Eda Su Albayrak - İstanbul (12 Yaş)
Ekin Devrim Karacagil - Antalya (12 Yaş)
Yaman Tümer - istanbul (15 Yaş)
Irmak Beyaz - Antalya (15 Yaş)
Tibet Fırat - İstanbul (14 Yaş)
(18 yaş altında gerçekleşen "Jüri Özendirme Ödülleri"nde herhangi bir ödül sıralaması yoktur, 6 genç arkadaşımız eşit şekilde özendirme ödülü kazanmıştır.)

Yarışmayı sonuçlandıran seçici kurul üyeleri, aynı gece Antalya'da Ship İn Restaurant'ta yorgunluk çıkardılar... (MİZAHHABER)