8 Aralık 2012 Cumartesi



Gerici, dinbaz ve rantçı düzen, kentlerde yaşam kültürünü oluşturan bütün mekanları zorbalıkla birer birer yok ederek kendi vahşi Vandal İstanbul'unu yaratıyor..."Bundan başka İstanbul yok" diyenler artık eskiyen bu sözü revize etmeli: "Onlarınkinden başka İstanbul yok!!!"

Kendin her türlü yanlışı yap, sana asla dokunamasınlar ama başkası yanlış yaptığında sen ona dokun, insan olana dokunur böylesi bir uygulama!..

Türkiye Gazeteciler Sendikasına göre hapiste bulunan gazeteci sayısı: 71, Gazetecileri Koruma Komitesi raporuna göre: 61… Bülent Arınç’a göre ise: 3… Bunların enflasyon hesabının nasıl yüzde 6’larda dolaştığını şimdi daha iyi anladınız mı?..


“Kıyamet Günü” gelse, geldiğine bin pişman olur bu ülkede yaaa!.. Hatta şöyle der Kıyamet Günü: “Vaaay beee!.. Şunun şurasında bir kıyamet günümüz vardı. Tutmuş onu da Şirince’de ranta çevirmiş Türk insanı!..”

Az önce başkanlık sisteminden sanki şöyle bir ses işittim: "Bu dünyanın sonunu bilmem ama bu ülkenin sonu sadece benden sorulur!!!”

Dünyada gelse bile bu ülkede dünyanın sonu gelmez… Ancak ve ancak dünya başbakan tutmadığı için yayından kaldırılabilir!

Yargının tamamen iktidara bağlandığı bir yerde Ombudsman’lar da, iktidardan olmayanlar için sivriltilmiş sağlam bir kazığa bağlanır elbet!

Gene mi “İnsan Hakları Günü” gelmiş… Yaa bu ülkeye yakışıyor mu?.. Ne günü, ne saati, şunu “İnsan Hakları Saniyesi”ne çevirin gitsin, bir süre sonra salise olur, sonra da hepten kalkar!..

Ortalık her türlü “yaşam koçu”ndan geçilmez oldu malumunuz… Ülkede öylesine bir “Kendinden olmayanın yaşamını germe koçu” var ki, gerisi hikaye!..

AKP’li vekil Başbakanının yol göstermesiyle “Padişahlara dokunulmazlık yasasını” Meclise sundu!.. Başkanlık sisteminin ısınma turları öncesinde bu yasa sayesinde sadece tarihteki padişahlara dokunulmazlık olacağını sanmayın!!!

Yıllar yıllar önce, ta 90’lı yıllardaki bir laforizmamda şunu demiştim: “Dizi filmlerin gerçek sanıldığı bir ülkede, gerçekler de bir süre sonra dizi film olarak izlenecektir!” (Laforizmamız o zaman için erkendi belki ama bugün başbakanın da katkılarıyla tam yerine oturdu!)

Kadına şiddet, son 10 yılda yüzde 1400 arttı filan deniyor ya, iş öyle bir hale gelmiş ki AKP’li kadın vekil bile dayak yemiş sonunda… Konu insan hakları olunca hep sınıfta kalan bir partinin bırakın kendinden olmayanını, bu konuda kendine bile hayrı yok gördüğünüz gibi…

Mısır, diktatörlüğe soyunan lideri Mursi’ye karşı direniyor!.. Mısır kadar olamadık!.. Eee demek ki adamların Mısırı bizimki gibi kadar GDO’lu değilmiş kardeşim!..