28 Kasım 2012 Çarşamba

'Kemal Sunal'a Saygı' gecesine sanatçıların ilgisi yoğundu

'VEFA TEDAVÜLDEN KALKMADI"


Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, “Kemal Sunal’a Saygı” gecesi ile önceki akşam Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde Halit Kıvanç ustanın sunuculuğunda gerçekleşti.

Geceye katılanları Kemal Sunal’ın annesi Saime, eşi Gül, kızı Ezo ve oğlu Ali Sunal birlikte selamladı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın plaket sunduğu Gül Sunal, aile adına yaptığı konuşmada herkese teşekkür ederek; “Kemal’in bana yaşatmadığı tek şey kavgaydı. Onunla hiç kavga edemedim. Onunla ve çocuklarımızla harika bir hayat yaşadım” dedi.

Gece, Gül Sunal ve Nihat Özcan’ın hazırladığı “Son Gülen Adam” belgeseliyle başladı. Cem Yılmaz, Hülya Koçyiğit, Lale filmin sahibi Necip Sarıcı, Osman Şengezer, Şevket Altuğ, Ahmet Gülhan, Kemal Sunal’ın Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans hocası Prof. Dr. Şükran Esen, Berna Laçin, Zeki Alasya, Kemal Sunal’ı anlattı. Prof. Esen “TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü” adıyla kitaplaştırılan yüksek lisans tezinin yeniden basılmasını isterken Cem Yılmaz, Devekuşu Kabare ve Kemal Sunal’ın temsil ettiği kuşağı vurgulayarak “Komedyenin itibarını bu kuşağa borçluyuz” dedi. “Sinematografisiyle birbirinden önemli işler yapmış aktörler var, ben varım, Metin var ama Kemal Sunal bir tane” diyen Zeki Alasya ise Sunal’a; “Usta Türkiye, artık bizim Türkiye değil, dönmesen daha iyi” diye seslendi. Yavuz Bingöl ve Sezen Aksu’nun mini konserine ise bütün salon eşlik etti. Gül Sunal’ın sahneye çıkıp sarıldığı Sezen Aksu; “Vefa tedavülden kalktı diyenlere bu gece şahane kapak olur. Görüyorum ki, vefa var, umut var. O bu alkışlarla yaşıyor” diyerek salonu selamladı. Geceyi aralarında Haldun Dormen, Suna Keskin, Erol Keskin, İzzet Günay, Göksel Kortay, Serap Aksoy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı izledi.

(Zeynep Altay / Cumhuriyet / 28 /11/2012)