25 Kasım 2012 Pazar

CİHAN DEMİRCİ, 31. İSTANBUL KİTAP FUARINDA ÇOCUKLARLA İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU..

Mizah ve çocuk kitapları yazarı, karikatürist Cihan Demirci, 24 Kasım 2012 Cumartesi günü, bu yıl 31. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Tüyap Kitap Fuarındaydı. Can Çocuk Yayınları standında, geçtiğimiz aylarda yayınlanan iki yeni çocuk kitabını 3 saati aşan bir imza gününde, yoğun bir ilgiyle çocuklara imzaladı.


Cihan Demirci çocuk şiirleri ve fıkralarından oluşan iki yeni kitabını imzalarken...

24 Kasım 2012 Cumartesi günü, 31. İstanbul Tüyap Kitap Fuarında son birkaç ay içinde çıkan iki yeni çocuk kitabını Can Çocuk Yayınları standında imzalayan Cihan Demirci, imza gününe hasta hasta gelmesine karşın, çocukların imza gününe gösterdiği ilgiyle kendine geldi.    

Cihan Demirci fuar izlenimlerini "Damdaki Mizahçı" bloğunda şöyle aktardı:  "Hastalığımı atlamamış bir halde kitap fuarındayım. Bu yıl çocuk ve gençlik kitaplarını ana tema seçen fuardaki tek günüm... Tam 27 yıl olmuş kitap yayımlamaya başlayalı, yazarlıkta 32, çizerlikte ise 34 yıl geride kalmış. 23. kez katılıyorum yazar-çizer olarak bu fuara... Bu fuarda Can Çocuk Yayınları standına ilk kez konuk olup, sessizce oturuyorum. Can Çocuk'tan arka arkaya çıkan ve Kasım ayında ikinci basımlarını yapan iki çocuk kitabımı imzalamaya başlıyorum. Can Çocuk, çocuk kitaplarında uzmanlaşmış yayınevlerinden. İmza gününde bile bu belli oluyor. Çocuklar burda sizi daha kolay buluyorlar işin gerçeği. "Şiir Küçüğün" ve "Kıkır Kıkır Fıkralar" adlı çocuk kitaplarını yoğun bir ilgiyle üç saati aşan bir süre imzalıyorum... Fuar Beylikdüzüne gitti gideli bizim gibi yolu uzun olanlar için çok geç saate kalmak tam anlamıyla bir çile olduğundan, hasta halimi de düşünerek 16 civarında fuardan ayrılıyorum. 2. sınıftan, 6. sınıfa dek, üç saat boyunca kitap imzaladığım çocukların o şirin, saf, temiz yalın, doğal halleri kalıyor aklımda... Zaten epeydir sadece onlar sayesinde dayanma gücü buluyorum büyüklerin sürekli içine ettiği bu akla ziyan ülkeye... Ah be çocukluk! Çocukken pek de kıymetini bilemediğimiz ne güzel bir sihirsin sen, iyi ki varsın, yoksa nasıl çekilirdi bu büyük ellerin yerin dibine soktuğu şu büsbüyük dünya!!!!!"  
Daha fazla fotoğrafa ulaşabileceğiniz haber linki: http://damdakimizahci.blogspot.com/2012/11/cihan-demirci-31.html