11 Kasım 2012 Pazar

BÜLENT ARABACIOĞLU'NUN KARİKATÜR SERGİSİ 10 KASIM'DA AÇILDI

MİZAHHABER - Yarattığı "En Kahraman Rıdvan", "Tipitip" gibi önemli çizgi karakterleri geniş bir yaş grubuna sevdiren, Çarşaf, Gırgır ve Hıbır mizah dergilerinde yıllarca çizen, bir büyük çizgi ustası Bülent Arabacıoğlu'nun "Bülent'in Çizgili Dünyası" adlı karikatür sergisi Kadıköy'deki İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde 10 Kasım akşamında açıldı. Bülent Arabacıoğlu'nun bu sergisi onun çizgi serüveninin bir retrospektifi diyebiliriz.

Bülent Arabacıoğlu sergisinin açılışında soldan sağa; Cevat Özer, Akdağ Saydut, Cihan Demirci, Bülent Arabacıoğlu, Sadık Üçok, Raşit Yakalı, Sonay Yılmaz, Ümit Kireççi...

Sergide; başlangıç döneminden bugüne karikatür, desen ve çizgi roman sayfası örnekleri yer alıyor. Serginin açılışına karikatür ve çizgi roman severlerle bir kısmı Bülent Arabacıoğlu'nun geçmişte birlikte çalıştığı karikatürcü arkadaşları katıldı. Serginin açılışında internetten yayın yapan bir tv kanalı Bülent Arabacıoğlu ve çizer dostlarıyla çekimler yaptı. Uzun yılları kapsayan bir çizgi serüvenine dair bu sergi 8 Aralık'a kadar sürecek.

Bülent Arabacıoğlu usta, sergisinin açılışında yayın yapan bir internet televizyonunun çekiminde...
Sadık Üçok, Cihan Demirci ve Cevat Özer, Bülent Arabacıoğlu ve sevgili eşi Türkan Arabacıoğlu ile...

Soldan sağa; Cihan Demirci, Sonay Yılmaz, Raşit Yakalı, Sadık Üçok, Ruhi İdacıtürk...

Bülent Arabacıoğlunun En Kahraman Rıdvan çizgi romanından bir sayfa ve dergi çalışanlarının yer aldığı bir ayrıntı...


Cihan Demirci, Bülent Arabacıoğlu sergisiyle ve sanatıyla ilgili internet televizyonuna konuşurken... (FOTOĞRAFLAR: SADIK ÜÇOK- HABER: MİZAHHABER)