9 Kasım 2012 Cuma

ALMANYA'DA YAYIMLANAN EUROCANLAR MİZAH DERGİSİNDEN 'ALMANCI'LARA BİR UYARI!

Almanya'da yayımlanan "Eurocanlar" mizah dergisi Kasım 2012 sayısında, önemli bulduğu bir konuyla ilgili kapak yaptı. Kapakta, "Türk Ailelerine Çağrı!.." başlığı ile yer alan yazıda şunlara değinilmiş:

"ALMANYA“DA KANAYAN BİR YARAMIZ VAR !.. "

"Jugendamt ( Gençlik Dairesi ) koruması altında yetiştirilen çocuklarımız, gençlerimiz anadillerini, kültürlerini unutuyor (unutturuluyor) !..

Kasım 2012 sayımızın kapağından Almanya'daki Türk, ailelerine sesleniyoruz, Çocuklarımızı, gençlerimizi Alman, koruyucu ailelerin elinde yetiştirilip dilini ve kültürünü unutturulmasını istemiyorsanız, size en yakın gençlik dairesine müracaatta bulunarak lütfen koruyucu aile olunuz !.. Ayrıca koruyucu aile olmanız durumunda Alman devleti tarafından ödenek alabiliyorsunuz. Tüm okurlarımıza sevgi ve saygı dolu selamlar.. (Eurocanlar)"

MİZAHHABER'İN NOTU: Eurocanlar dergisinin hassasiyeti acaba Türkiye'de gösteriliyor mu dersiniz? Türkiye'de de kendi dilini doğru dürüst konuşamayan, kendi kültüründen habersiz bir kuşak fazlasıyla var. Daha kendi ülkesinde bu sorunu çözememiş bir toplumun yurt dışında yaşayanlarının bunu başarması çok daha zordur ne yazık ki?.. Sonuçta orası Almanya'dır...