30 Ağustos 2012 Perşembe

KARİKATÜRİST SERDAR GİLKAL YAŞAMINA SON VERDİ!

Bursalı karikatürcü Serdar Gilkal, 29 Ağustos Perşembe günü, 49 yıllık yaşamına Bursa'da son verdi. İstanbul ve Bursa'da çeşitli gazete ve dergilerde karikatürist olarak çalışan Serdar Gilkal altıncı kattan atladı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle psikolojik tedavi gören Serdar Gilkal'in ölümü büyük üzüntü yarattı. Son olarak Bursa Olay Gazetesi'nin mizah sayfasında çizgilerine devam eden Gilkal'in cenazesi  Kükürtlü Camii'nde ikindide kılınan cenaze namazından sonra Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ölümlere yetişemez olduk... Son bir hafta içinde önce yılların ustası Cafer Zorlu ağabeyimizi yitirdik, sonra ardı ardına henüz 49 yaşında iki mizah emekçisi gitti. Senarist Metin Açıkgöz ve ardından Karikatürist Serdar Gilkal... Tabi Serdar'ın gidiş şekli en acısı... Biliriz, karikatürcü hep yapayalnız bir insandır ve hep ip üstünde yürür bir ömür boyu. İpin üstünde yürümek çok zordur. Hele hele böylesine akla ziyan bir ülke varsa o ipin altında. An gelir ip kopabilir... Serdar Gilkal arkadaşımız son kareyi kimseye bırakmadan kendisi çizip gidivermiş... Çizgi dolu ruhu şad olsun...