9 Nisan 2012 Pazartesi

2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ SAİT MUNZUR’UN OLDU!


Yarışma Konusu “Genç Olmak Kolay Mı?” olan ve bu yıl 2. kez gerçekleşen Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasına 275 karikatürcü 493 karikatürle katıldı. Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut'tan oluşan jüri 7 Nisan 2012 Cumartesi günü yaptığı değerlendirme sonucunda birincilik ödülünü Sait Munzur, ikinciliği Mehmet Kahraman, üçüncülüğü ise Oğuz Demir aldı.


SAİT MUNZUR'UN BİRİNCİLİK ALAN KARİKATÜRÜ...

Yarışmada 3000 TL’lik birincilik ödülünü SAİT MUNZUR, 2300 TL’lik ikincilik ödülünü MEHMET KAHRAMAN, 1700 TL’lik üçüncülük ödülünü OĞUZ DEMİR kazandı.1000 TL’lik mansiyon ödüllerini ÖMER ÇAM ve ASUMAN KÜÇÜKKANTARCILAR paylaştılar.


 İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: MEHMET KAHRAMAN



ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: OĞUZ DEMİR
 MANSİYON: ASUMAN KÜÇÜKKANTARCILAR

MANSİYON. ÖMER ÇAM


ÖZEL ÖDÜLLER...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü; AYTUR ŞAHİNBAY’ın, Altan Erbulak Özel Ödülü; KÜRŞAT ZAMAN’ın, Yarışmadaki özel ödüller arasında ilan edilmediği halde Jürinin vermeye değer bulduğu Jüri Özel Ödülü ise TUNCER ÖZER’in oldu.

 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZEL ÖDÜLÜ: AYTUR ŞAHİNBAY

 ALTAN ERBULAK ÖZEL ÖDÜLÜ: KÜRŞAT ZAMAN

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: TUNCER ÖZER

18 YAŞ ALTI "JÜRİ ÖZENDİRME ÖDÜLLERİ"

18 yaş altındaki genç karikatürcüleri özendirmek amaçlı Jüri Özendirme Ödülleri’ni 14-15 ve 16 yaşlarındaki üç genç karikatürcü; UTKU KALIPÇIOĞLU, BERK SELÇUK ve BARET KAZAZOĞLU kazandılar.


BARET KAZAZOĞLU (İSTANBUL)

 BERK SELÇUK (ANTALYA)

UTKU KALIPÇIOĞLU (ADANA)

Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmaya 167 karikatürcü katılmıştı. Bu yıl 275 karikatürcü katıldı. Hem karikatürcü sayısı hem de karikatür sayısı açısından geçen yılın çok üstünde bir katılım olan yarışmaya, özellikle çok fazla yeni ve genç ismin katıldığı görüldü. Yarışmanın yapıldığı şehir olan Antalya'dan bu yıl da çok yüksek bir katılım oldu. Ancak jürinin özellikle bu tür yarışmalar açısından deneyimsiz katılımcılara bir uyarısı var. Belli ki bu tür yarışmalarda henüz deneyimi olmayan kimi katılımcılar kurşun kalem çizimlerle katılmışlar. Bu onların daha baştan değerlendirme dışı bırakılmasına neden oluyor. Karikatür yarışmalarında kurşun kalem, ancak sabit bir kalemle çizimin üstünde belki tonlama sırasında kullanılabilir.

2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTISINDAN ENSTANTANELER...
Yarışmanın sergi açılışı ve ödül töreni “Antalya Gençlik Şenliği” kapsamında 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yapılacaktır. Yarışmanın ödül töreninin ardından, bu yılki yarışmada adına özel ödül bulunan 1988'de yitirdiğimiz karikatürcü ve çok yönlü sanatçı "Altan Erbulak" anısına "BİR SICAK KAHKAHA" adlı görsel sunumlu bir söyleşi gerçekleştirilecek.