9 Mart 2012 Cuma

GÜRBÜZ DOĞAN EKŞİOĞLU RESİM SERGİSİYLE
ANKARA'DA... 

Grafik sanatıyla Resim sanatını ve grafik incelikler taşıyan karikatürü içiçe bir potada eriterek estetik değeri yüksek çalışmalara imza atan, uluslararası boyutlardaki sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu, 8 Mart Perşembe günü Ankara'da Nurol Sanat Galerisinde Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıktı. Nurol Sanat Galerisi'nde açılan sergiye, CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Ankaralı çizerler Ali Şur, Osman Yavuz İnal, Muammer Kotbaş ve davetliler katıldı.

Ordu–Mesudiye'de doğan (1954) Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi. çalışmalarını Moda'daki atölyesinde sürdürmekte. Eserleri Türkiye dışında 15 ayrı ülkede yayımlanan sanatçı, dünyanın önemli dergilerinden "The New Yorker"a 7 kez, "Forbes" dergisine de 1 kez kapak çalıştı. "The New York Times" gazetesi "OP-ED" sayfasında ve "Book Review" ekinde çalışmalari yayımlandı. 2 çalışması UNICEF tarafından toplam 300 bin kartpostal olarak yayınlanarak tüm dünyada satışa sunuldu. Biri New York'ta olmak üzere, toplam 16 kişisel sergi açan sanatçı, çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı.
1997 Sedat Simavi Plastik Sanatlar Ödülü"nü alan Ekşioğlu, 24'ü uluslararası, 44'ü ulusal; toplam 71 adet ödül sahibi. Sanatçının son dönem çalışmalarının yer aldığı sergi, 31 Mart'a kadar Ankara'da açık kalacak. Sergi daha sonra 13-28 Nisan 2012 tarihlerinde Bodrum Nurol Sanat Galerisi'nde izlenebilir.