6 Şubat 2012 Pazartesi

RUMEN DRAGOSTİNOV ANISINA SERGİ 11 ŞUBAT'TA AÇILIYOR...

Bulgar karikatürcü Rumen Dragostinov, Bulgar karikatürünün son yıllardaki en parlak, en yetenekli çizerlerinden biriydi. Türkiye'ye de pek çok kez gelen, ülkemizde düzenlenen pek çok yarışmada ödüller alan, jüri üyeliği yapan Dragostinov'u 2011 yılında, henüz 55 yaşındayken yitirmiştik. Anısına 11 Şubat Cumartesi günü, Sultanahmet'teki Karikatürcüler Derneği Galerisinde, 50 orjinal karikatürünün yer alacağı serginin açılışında Dragostinov'un eşi de bulunacak. 


Cihan Demirci Dragostinov için şunları dedi: "Türk karikatürcülerinin yakından tanıdığı usta bir çizerdi. Yıllar önce Alanya'da düzenlediğimiz Uluslararası Akdeniz Karikatür Yarışmasında ona ödül vermiştik, ödül töreninde tanıştık. Sonra İstanbul'da bir kaç kez karşılaştık. Zaten sağlam bir geleneği olan Bulgar karikatürünün son yıllardaki en parlak, en yetenekli ustalarından biriydi. Sağlam bir deseni, usta işi bir çizgisi vardı. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'nda 3 defa jüri üyeliği de yapan Dragostinov'u Mizahhaber'de sevgiyle anıyor, karikatürcü arkadaşlarımızı bu sergiyi görmeye davet ediyoruz..."


Farklı denemeleri de olan Rumen Dragostinov'un bir karikatürü... Yukardaki cezaevi halindeki kalemliği de ülkemizi düşünerek çizmiş olsa gerek... (MİZAHHABER)