22 Kasım 2011 Salı

CİHAN DEMİRCİ, HABERTÜRK TELEVİZYONUNDA "ŞEHRİN MANZARALARI" BELGESELİNİN KONUĞUYDU...


Mizah yazarı ve karikatürist Cihan Demirci, Habertürk televizyonunda pazar günleri, saat.12.15'te yayına giren, 30 dakikalık belgesel "Şehrin Manzaraları"nın 20 Kasım Pazar günkü bölümünün konuğu oldu...

Haluk Göl'ün yapımcılığında hazırlanan "Şehrin Manzaraları"nda, her bölüme İstanbullu bir sanatçı konuk oluyor ve onun rehberliğinde çocukluğa-ilk gençliğe-geçmişe ve bugüne uzanan İstanbul yolculuğu gerçekleşiyor. Cihan Demirci'nin çocukluğu ve ilk gençliğine doğru bir yolculuk yaptığı belgesel; Cihan Demirci'nin 100. yıl mezunu olduğu Aksaray Mahmudiye İlkokulunun bahçesinde başladı. Aksaray'ın dar sokaklarında, Yusufpaşa'da, Aksaray sokaklarında yok olan sinemalarda, Haseki'de Softa Sinan Sokak'ta, Fındıkzade'de Kızılelma Caddesinde süren çocukluğa dönüş yolculuğu, Çarşaf ve Gırgır mizah dergilerinin Cağaloğlunda zamanında yayınlandıkları binaların önünde devam etti. Sonrasında Anadolu yakasında süren belgesel, Demirci'nin okuduğu 50.Yıl Tahran Lisesinde, o dönemden iki arkadaşıyla lise bahçesinde yaptığı söyleşiyle sürdü. Sonrasında, yıllarca yaşamını sürdürdüğü Erenköy'de Kaşaneler Çıkmazı sokakta ve Bağdat Caddesinde yapılan çekimlerin ardından, Kadıköy Çarşıda ve Kadıköy'deki bir çizgi roman dükkanında süren program, Cihan Demirci'nin, uzun yılllardır yaşadığı Kadıköy'de eski dostlarla buluşma noktası olan bir kafede sona erdi.


Habertürk TV'de 20 Kasım Pazar günü Cihan Demirci'nin konuk olduğu "Şehrin Manzaraları" adlı belgeseli izleyemeyenler için tvarsivi.com'dan alınan kaydın link adressini aşağıda iletiyoruz: (Ancak 1 dakikalık bölümler şeklinde yayınlandığı için, yayın kısa aralarla sürüyor, bilginize...)


http://tvarsivi.com/player.php?i=2011110503747