20 Ekim 2011 Perşembe

BİROL ÇÜN’ÜN 30.YIL SERGİSİ BUCA’DA AÇILDI

Zaman zaman karikatürleriyle MİZAHHABER'e de katkıda bulunan karikatürcü arkadaşımız Birol Çün'ün Buca Belediye Kültür Müdürlüğü’nde 10 gün süreyle açık kalacak 30. yıl sergisinde sanatçı ödül kazanmış eserleri görücüye çıktı. Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü salonları sanatçı Birol Çün’ün değişik yarışmalarda ödül kazanmış 26 karikatürü ile yeni döneme girdi.

Buca Belediye başkanı Ercan Tatı’nın eşi Oya Tatı, Kültür ve Sosyal İşler müdürü Nuray Ömür, Karikatüristler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Yıldız, sanatçılar ve sanatseverlerin katıldığı açılışa Buca Belediyesi’nde bu yıl ilk kez açılan karikatür kursu öğrencileri de ilgi gösterdi.

Eleştiri sanatı

Mesleğinde 30 yılı geride bırakan Birol Çün, Gırgır, Fırt, Avni ve Hıbır dergilerinde karikatürleri yayınlandı. Çocuk kitaplarının kapaklarını da resimleyen sanatçı, yurt içi ve yurt dışında birçok ödülün de sahibi oldu. Birol Çün, karikatürün evrensel bir sanat dalı olduğuna dikkat çekerken, “Bizim işimiz gördüğümüz çarpıklıkları eleştirel bir anlayışla kağıda dökmek” dedi.Buca Belediyesi’nin bu yıl açtığı karikatür kurslarına büyük ilgi görmesinden mutlu olduğunu da ifade eden sanatçı, “Gençlerimizin bu ilgisi biz sanatçıları sevindiriyor. Belediye Başkanımız Sayın Ercan Tatı’ya sanatımıza ve sanatçılarımıza gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.