29 Temmuz 2011 Cuma

OĞUZ ARAL USTA ANTALYA'DA ANILDI

Mizahımızın büyük ustalarından Oğuz Aral, ölümünün 7. yılında, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Antalya Büyükşehir BelediyesininAntalya'da düzenlediği sergi ve söyleşi etkinlikleriyle anıldı. 26 Temmuz Salı gecesi, Antalya Cumhuriyet Meydanında, küratörlüğünü Turgut Yüksel'in yaptığı "Gerekli Taramalar" sergisi açıldı. Ardından Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci "Oğuz Aral ve Gırgır'lı Yıllar" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirip Oğuz Aral anısına kitaplarını imzaladılar.



Cumhuriyet Meydanındaki sergi açılışı sırasında...


Karikatürcüydü, pandomim sanatçısıydı, tiyatrocuydu, oyun yönetmeniydi, çizgi filmciydi, mizah yazarıydı, kalemi gibi an gelir sazını da konuştururdu. Yaptığı her işin hakkını veren, geride "Gırgır" gibi efsane bir dergi bırakan büyük usta Oğuz Aral usta, 7. ölüm yıldönümünde tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya'da Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle anıldı. 26 Temmuz gecesi, felaket sıcak ve nemli bir yaz gecesinde Antalya Cumhuriyet Meydanında gece 21'e doğru Oğuz Aral'a ait çeşitli dökümanlardan, çalışmalardan oluşan "Gerekli Taramalar" adlı sergi açıldı. Küratörlüğünü Turgut Yüksel'in yaptığı Serginin açılışının ardından Oğuz Aral'ın pek de bilinmeyen çizgi film çalışmalarından örnekler gösterildi. Daha sonra Oğuz Aral'ın Gırgır dergisinde çalışmış iki mizahçı; Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, Cumhuriyet Meydanının dolduran Antalyalı mizahseverlere "Oğuz Aral ve Gırgır Yılları"nı anlattılar. Keyifle geçen söyleşi, izleyicilerden gelen sorularla noktalandı. Bu etkinliklere ellerinde Gırgır ciltleriyle gelen eski Gırgır okurları söyleşiye renk kattılar. Etkinliğin sonunda, Bülent Arabacıoğlu, Oğuz Aral'ın Gırgır'ında çizdiği unutulmaz çizgi kahramanı "En Kahraman Rıdvan"ın albümlerini, Cihan Demirci de çizerliğinin 33. yılında, bu yıl yayımladığı ve Oğuz Aral'ın anısına adadığı "Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım" adlı karikatür albümünü imzaladı.

Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, 27 Temmuz Çarşamba gecesi de gene Antalya'da bir imza günü daha gerçekleştirdiler. Antalya'da bu yıl ki etkinliklere sponsor olan Antalya Leman Kültür'de gerçekleşen imza gününde kitaplarını imzaladılar.



Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, sergi açılışında Belediye başkan vekili ile...



Cihan Demirci ve Bülent Arabacıoğlu, Oğuz Aral ve Gırgır'lı Yılları anlattıkları söyleşi sırasında...



Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, söyleşi sonrasında kitaplarını imzaladılar...

Cihan Demirci ve Bülent Arabacıoğlu, 27 Temmuz Çarşamba gecesi, Antalya Leman Kültür'e konuk olup, kitaplarını imzaladılar...