15 Temmuz 2011 Cuma

BAŞBAKANIN MÜJDAT GEZEN'E AÇTIĞI REDDEDİLDİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da aralarında yer aldığı AK Partili 15 kişinin bir televizyon kanalındaki sözleri ve kendisine ait internet sitesinde yazdığı yazıda "AK Parti’ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği" iddiasıyla Müjdat Gezen aleyhinde açtığı tazminat davası reddedildi.


Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile sanatçı Müjdat Gezen'in avukatı Turgut Kazan katıldı. Avukat Cemaloğlu, Gezen'in bir televizyon programında AK Parti'ye oy verenlerle ilgili olarak ''Aziz Nesin kriterleri'' dediğini ifade ederek ''Bu ifade, 'aptal' yerine kullanılmıştır. AK Parti'ye oy verenler aptal olarak nitelendirilmiş, dolayısıyla hakaret oluşmuştur'' dedi. Avukat Kazan ise müvekkilinin programa katıldığı tarihte henüz seçimlerin yapılmadığını, müvekkilinin de seçimleri değil anketleri değerlendirdiğini belirterek, ''Aziz Nesin söz konusu ifade nedeniyle beraat etmişti. İleri demokraside de Aziz Nesin'e atıf yapmak suç sayılamaz'' diye konuştu. Hakim Ahmet Metin Tüzün, bu beyanların ardından davanın reddedildiğini açıkladı.

15 AK PARTİ'LİDEN 150 BİN LİRALIK DAVA
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da aralarında yer aldığı, bir kısmı eski milletvekili olan AK Partili 15 kişi, Müjdat Gezen'in 1 Şubat 2011'de katıldığı bir televizyon programı ile kendisine ait internet sitesine yazdığı yazıda ''AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği'' iddiasıyla toplam 150 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.