30 Haziran 2011 Perşembe

GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU SONSUZLUĞA UĞURLANDI

27 Haziran Pazartesi akşamı yitirdiğimiz karikatürist-mimar; Güngör Kabakçıoğlu'nun naaşı 29 Haziran Çarşamba günü, öğlen namazı sonrasında Levent Camiinden alınarak Kilyos'taki aile mezarlığında toprağa verildi.

Bir kaç yıldır süren sağlık sorunları sonrasında 27 Haziran'da hayatını kaybeden mimar, ressam, karikatürist Güngör Kabakçıoğlu'nun cenazesi 29 Haziran'da Levent Camii'nden kaldırılarak Kilyos'taki aile mezarlığında toprağa verildi. Törene ailesi, yakınları, dostları, Bülent Tanla, Gürol Sözen, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, İbrahim Ersaraç, Aziz Yavuzdoğan, Turgut Çeviker, Ercan Akyol, Erdoğan Bozok, Orhan Doğu, Tan Oral, Semih Poroy, Kamil Masaracı, Akdağ Saydut, Cihan Demirci, Muhittin Köroğlu, Mustafa Bilgin, Emre Yılmaz, Ekrem Borazan, Kutlukhan Perker, İsmet Lokman, Kadir Doğruer, Köksal Çiftçi, Nuri Bilgin, Hasan Seçkin, Hakan Çelik, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sekreteri Sami Yılmaztürk, Prof. Dr. Ruşen Dora, Doğan Hasol, Prof. Dr. Metin Sözen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda karikatürist ve mimar meslektaşları, çok sayıda dostu katıldı.

Meslektaşı, Has Ajansta ortağı, yakın çalışma arkadaşı ve Yeniköy'den komşusu Mimar Doğan Hasol; "Çok değerli bir insanı yitirdik: Güngör, mimar, ressam ve karikatüristti, son dereve yetenekli bir insandı. Mimarlık yaşamını başarıyla sürdürdü. Sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı. Örneğin Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde Sekreterlik yaptı. Durmadan, makina gibi çalışan bir insandı. Çok üretti. Yayınlanmış olan çaılışmaları sanıyorum.yayınlanmamış olanların yanında çok azdır. Öte yandan da çok iyi bir insandı. Günlük gazetelerde siyasi karikatürler yaptı. Kemal Satır'ın damadı olarak epeyce politikacı olmadıan politikanın içinde bir insandı. Son anına kadar yatakta bile çizdi. Örneğin son aylarında Mimarlar Odası için bir karikatür yaptı"
Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker; "Yaprak dökümü devam ediyor. Son on yıl içinde çok değerli ustalarımızı kaybettik. Güngör abi de onlardan bir tanesiydi. Çizgileriyle, kişiliğiyle, insanlığıyla bize her zaman örnek olmuştu. Gerek karikatürcülüğü gerek mimarlığı Türkiye sınırlarının çok üstündeydi. Kendisini dernek olarak saygıyla anıyoruz."

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Resim ve Mimarlık Bölümü’nde eğitim gören, çok sayıda mimari esere imza atan Kabakçıoğlu, Tercüman, Akşam, Güneş, Yeni Yüzyıl gazetelerinde karikatürler çizdi. Mimarlık, resim ve karikatür yarışmalarında ödüller alan ve jüri üyeliklerinde bulunan Kabakçıoğlu’nun “Karikatür Albümü” ve“Portreler” adında iki kitabı da bulunuyor. (Haber: Cumhuriyet Portal-Mizahhaber-Karikatürcüler Derneği)