18 Haziran 2011 Cumartesi


CİHAN DEMİRCİ'DEN YÜZDE 50'LİK LAFORİZMALAR


Seçim sonuçlarını bir vatandaş şöyle yorumladı: "Çeyrek altın alamayan halkımız iktidara yarım altın taktı!.."


Eskiden kimisi "Bardağın yarısı dolu" derdi, kimisi ise: "Bardağın yarısı boş"... Şimdilerde bu kimisi: "Halkın yarısı dolu" diyor kimisi de "Halkın yarısı boş!.."

"Yarısı şimdi, yarısı iş bittikten sonra" denir ya hani bazı mafyavari filmlerde... Seçim sonrasında da yarısı şimdi oldu ama zaten iş bittiği için diğer yarısına gerek de kalmadı bence!..

Yıllarca üçün birini almış bi vatandaşla karşılaştım seçim sonrasında... Bana; "Abi ben gene de iyimserim, baksana üçün birinden ikinin birini almaya terfi ettik" dedi!..

Koltuktayken başka türlü, balkondayken başka türlü konuşulan bir sinema biliyorum, adı: "AKP SİNEMASI"...

Her iki kişiden birinin oy verdiği parti gene iktidar, orası tamam da... Her dört kişiden birinin oy verdiği partinin midesi gene neden "kurul kurul" ötmeye başladı?..

CHP'nin iktidar partisi olma yoluna girmeden önce daha önemli bir sorunu var: Bu parti şu anda bir muhalefet partisi midir, yoksa gene eskiden olduğu gibi parti içi muhalefet partisi mi?..

Türk halkı mağdura acır ama iş iktidar yapmaya gelince her daim mağruru iktidar yapar!..

Daha önce 14. Louis'nin masasında (açık büfe:)) kahvaltı yaptığı söylenen Topkapı Sarayı Müdürünün bilindiği gibi, seçim öncesinde 3. Selim'in tahtını lojmanına taşıtmaya kalktığı haberlerini okumuştuk... Yüzde 50'yi önceden görebilen bir müdür olsaydı o tahtı kendi evine değil Başbakanlığa taşımaya kalkardı!..

Ailesinin, kendisinin ve az da olsa seçmenlerinin oy kullandığı sandıkta bir bağımsız adaya hiç oy çıkmamış!!! Yıllar önce demiştim: "Aslında bu ülkede insanımız her seçimde oyunu sandığa değil kendi içine atar" diye!..

Halkımız dizileri gerçek sanarak izliyor ya, son söylentiye göre; Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Ali Kaptan'ı ve Karolin'i, Hanımın Çiftliğinin Halide'si ve Muhteşem Yüzyıl'ın Mahidevran'ı da AKP'ye oy vermiş!..

Şarkıda "Aynı sudan içmişiz biz" diyor ya, keşke o suyun tahlil sonuçlarına da biraz baksaydık!..

ÖSYM'nin nerdeyse düzenlediği her sınavda ayrı bir rezalet, ayrı bir şaibe, ayrı bir skandal yaşanıyor...Hala hayal kırıklığı yaşamakta olan bazı muhaliflere göre bu seçimin sonuçlarını da YSK değil ÖSYM hesapladı!..

Ya kardeşim, bu kadar da üst üste hata olur mu? Bu ÖSYM'nin arkasında "Hatalıysam beni ara" mı yazıyor?..