20 Mayıs 2011 Cuma

ULUSLARARASI TURİZM KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu yıl 3’ncüsü yapılacak olan “Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması” için yurtiçinden ve yurtdışından başvurular başladı. Nisan ayında yitirdiğimiz karikatürcü Atila Özer'in çabalarıyla başlatılan yarışma bu yıl onun anısına atfediliyor...


Eskişehir Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin birlikte düzenlediği yarışma Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bakanlığın desteklediği uluslar arası etkinlikler listesine alındı. Konuyla ilgili bilgi veren Anatolia Dergisi Yönetmeni Doç.Dr.Nazmi Kozak, bu yıl 3’ncüsü yapılacak olan yarışmanın amacının karikatür sanatçıları gözüyle turizm sektörünün uluslararası alanda daha geniş kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyledi.

Kozak, karikatür sanatçılarından yarışmaya yurt içinden ve yurtdışından çok sayıda katılım olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gelen eserlerde turizme ilişkin birçok konuda önemli eleştiri ve uyarılar içeren espriler var. Bunlar sektörün geniş kamuoyuna ulaşmasında önemli rol oynuyor. Bu eserlerde aynı zamanda espri yoluyla sektöre de önemli uyarılarda bulunuluyor. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması”na ilk yıl 50 ülkeden 269 sanatçı 599 karikatür ile katıldı. Gelen eserler uluslararası bir jüri tarafından değerlendiriliyor. Kazananlar İstanbul’da düzenlenen EMITT Fuarı’nda düzenlenen törende Kültür ve Turizm Bakanı elinden ödüllerini alıyor.”

“Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması”na katılmak isteyenler eserlerini e-posta ile www.anatoliajournal.com/cartoon/2012.htm adresine posta ile de; Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi, Akcami Mah., Malhatun Sokak, No: 6, Odunpazarı, 26030 Eskişehir adresine gönderebilirler.



Yarışmaya katılım koşullarını okumak için link adresi: http://www.turizmgazetesi.com/news/news.aspx?id=60862